Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2394 / Test av Bokeh-gluggen och om en hårding i åskvädret i Gnesta!

  

Först några ord om Roffe, vår hund, för han e en hårding! Jag har väl sett en del av det här tidigare när vi tex gått förbi en skjutbana! Roffe noterar att det smäller, men inte så mycket mer! Och i förgår natt så va det åska i Gnesta! Det va åska under en längre tid med några riktigt kraftiga ljusblixtar och en del bra smällar som kändes i hela huset! Vid en av de kraftiga smällarna så tittade Roffe upp och skällde till en gång, men det lät mest som "Håll tyst, jag försöker ju sova!"

Se'n kom utmaningen! Jag skull köra min fru till Gotlandsbåten, och vi skulle ta Roffe med i bilen, och klockan va 04.00 när jag skulle ut på en första pink med Roffe! Och det åskade bra! Och blixtrade ganska tätt...  Ok, tänkte jag, nu får vi se, nu gäller det, för han måste ju pinka!

Jorå, just när han skulle ställa sig i läge för den andra pinken kom det en bra smäll med en blixt direkt inpå smällen! Roffe morrar nere i strupen och skäller se'n till en gång, men lyfter upp benet och börjar pinka, en lång och bra pink! Då sa jag högt: "Du e en hårding Roffe!" Och så gick vi snabbt in i bilen, för det regnade också!

 

Vad gäller Bokeh-gluggen, Canon 1,2/ 50 mm, så har jag tagit en testrulle! Litet tegelväggar såklart, men även porträtt och några selfie! Filmen ligger sköljen, och jag har inte hunnit kolla så mycket mera, men nå't resultat borde komma i kvällsbloggen! :)

Bokeh åt folket!

/Bengan

Ps. Kommer att göra en intellektuell test av det här objektivet också! Kommer i nästnästa blogg!

 

 

 

Inlagt 2014-08-08 13:11 | Läst 1430 ggr. | Permalink
Min pink hade gått i baklås vid en sån smäll. Roffe är tuff minsann!
Hej,
Jag hade inte gått ut och drillat över huvud taget.
Heders åt Roffe
Bob(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg