Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2383 / Har man ingen AC hemma så får man gå ner i källaren!

 

 

Det e sommar just nu, så kan man nog formulera det hela ganska lätt, och gräsmattan tappar färgen!

 

I skuggan är det över 30 grader..
Var ute och snickrade några skyltar till Gnesta-Planket nyss, å de va ingen höjdare att stå ute i solen precis!

 

Å vi bor i ett äldre hus, utan AC alltså ;)  å på ovanvåningen e det också varmt...

 

Men vi har en källare!  :)  Där nere har vi tvättstuga, toalett, dusch och ett litet sovrum! :)

 

 

Där e det en annan temperatur! Så där sover vi!

/Bengan

 

 

Inlagt 2014-07-23 16:24 | Läst 2532 ggr. | Permalink
Har också 26 grader på mitt enda våningsplan;) Värre är det för min mamma som är 90 fyllda, hon har ingen källare och sovrummet är på övervåningen. Har försökt intressera henne för en fläkt men det är lönlöst, ingen teknik för henne.

Känner många med luftvärmepumpar som kan användas för AC-drift men det gör de inte. Gissar att det skulle sabba energisparkalkylen liksom;)

/Stephan
Njut av värmen när den är här!
Snart är det kallt och eländigt igen.
Smart drag med sovrum i källaren. Vi sticker till Ica Maxi och andra kalla lokaler nu när det är lite för varmt. Fast det kanske ser lite illa ut om vi lägger oss och sover i kyldisken på Ica...
Själva har vi ingen källare. Men luftvärmepump. Värmepumpen håller en jämn temperatur både när det är värmebölja och vinterkallt. Den skulle nog inte räcka till för att hålla varmt under en sträng, svensk vinter, men här blir det aldrig så kallt. Vi tycker att det är en härlig lyx med värmepumpen, och den sparar energi. Den kommer att betala tillbaka sig själv på omkring sju år. På tal om AC, elkostnaden är inte så hög som folk tror. Det är billigare att kyla än att värma av någon anledning. Ditt hus är nog lite äldre, eftersom det har en rejäl källare. Sådant byggs knappast nuförtiden. Men visst är en källare en tillgång.
Nu till hösten blir det 8 år sedan jag satte in en Luft-Luft värmepump och det är bland det bästa jag gjort. Den betalade sig ganska snabbt och går som en klocka. Den räcker för att värma hela mitt hus, men när det går mot -15 C så börjar det bli segt, men det är det ju inte så ofta eller länge. Den går att använda den som AC också men det har jag aldrig gjort. Då får man ju hålla fönster och dörrar stängda, samt hålla sig inomhus, och det vill inte jag:)
Själv använder jag en "portabel/rullbar" AC som sprutar ur sig just nu en luft som är +15° in i lägenheten.. helt underbart! Den sänker den omgivande luften som den tar in med c:a 12 grader, vid utblåset. Dessutom är den luften torr! Varmluften går ut genom en grövre slang till balkongen. Sängen är näst intill kall när jag går och lägger mig! Bland det bästa köp jag någonsin har gjort, köpt för 5000:- för fem år sen. Istället för kvalmiga kvällar i västläget i lägenheten, så har jag det riktigt skönt..!
Mvh!(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg