Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2379 / De e nå't lurt i det här, eller e det bara jag som tycker det?

 

Mallorca eller va det Italien...? Cykeln va i alla fall köpt av Gösta i Vårgårda! :)

Tittade på nå't program före Rapport, och där sa man "sänd gärna in dina sommarbilder" och så fick man se några insända sommarbilder och jag läste se'n  i Södermanlands Nyheter att det e en ny fototävling Pg, och SMHI vill ha väderbilder och i en del andra tidningar så e det både fototävlingar och att man vill ha nyhetsbilder, "Bli vår nyhetsfotograf!"

Och i kommunen så ser jag att anställda fotar för kommunbrochyrer och det gör även en kompis som arbetar i en annan kommun, men Ok, visst blir det billigt! Och nu inte att förglömma alla millioner bilder som läggs ut på en mängd olika media eller i telefoner och via telefoner....

Så kortfattat så kan man nog sammanfatta det hela med, "De e mycke nu!"

Och det här e väl bra, kanske nå'n tycker, att man kan leverera bilder hela tiden och få se bilder hela dagen, om vardagen, om fest, om världen och vilka maträtter som äts och hur solnedgången ser ut i dag och i går och i förrgår osv, osv, osv.....

Men ursäkta mej, en liten liten delfråga bara, men kanske känlig, va f-n är kvalitén på bilderna?
Ok, nu vet jag att sådana här frågor e farliga och känsliga att ställa, jag vet det, för ingen tar sxxt numera och det va ju vackra färger i bilden!

Så Ok då, jag skall inte fördjupa mig mer i kvalitetsämnet, men jag måste ändå påstå, att det e mycket bilder i omlopp numera och jag har även ofta svårt att fatta vitsen med mängden, nu höll jag på att slinta med det där ordet igen, men höll mig, bra va? 
Så vare med det! Säger man inget, så finns inte den där funderingen! :)
De e som med månen, blundar man, så finns den inte även om somliga tror det!
Å tänkt inte mer på det här nu, utan sov gott senare! ;)
/Bengan

 

Inlagt 2014-07-18 22:06 | Läst 2045 ggr. | Permalink
4000 bilder per sekund läggs upp på Facebook. Ingen tar betalt.
Tiden som yrkesfotograf är över...

Bra eller dåligt?

Det är inte en relevant fråga.
Det är väl inte särskilt känsligt att diskutera kvalitet? Många som vill ha "folkets bilder" får nog den kvalitet de förväntar sig. Alla efterfrågar inte högsta kvalitet i alla lägen.

Tack och lov så finns det bildköpare som efterfrågar kvalitet. Men det motsatta är inte heller alltid så kul: att som ambitiös fotograf jobba för en kund som inte bryr som om kvaliteten.
Det finns många yrken som gått i graven pga att nya tider kommer, inget konstigt med det, även om det nostalgiskt kan kännas tungt. Den tid då ett fåtal män vandrade omkring med blixtar stora som megafoner och hattar höga som skorstenar har ersatts av fritänkande individer ur alla samhällsklasser med minst en kamera i byxfickan. Fotografering är inte förunnat ett fåtal individer som tror sig sitta inne med sanningen om vad som är kvalité eller ej.
Håller med Magnus här. Mycket roligare att sälja åt någon som vet vad dom vill ha,eller vet hur dom vill använda bilden.
Men håller med dig också, inte roligt att läsa trycksaker med undermåliga bilder heller,
Jag tycker att den som publicerar bilder i trycksaker såsom reklam och tidningar bör respektera sina kunder/läsare genom att se till att bara publicera bilder med kvalitet. Jag tycker också att text och redigering av sådana trycksaker ska vara bra, och budskapet på något sätt betydelsefullt. Så är det inte alltid, men ibland i alla fall. Vad som sedan är kvalitet kan diskuteras. Där kommer det alltid att finnas olika mening. Men behöver man vara störd av att det knäpps så många bilder? Vare sig de nu hamnar på fejsan eller bara skickas till kompisarnas telefoner. Att bekymra sig om det är som att bekymra sig om småprat runt kaffe- eller middagsbordet. Att småpratet inte handlar om väsentligheter, att det inte är formulerat på vackert språk etc. Men visst är tiden kanske svår för yrkesfotografer och journalister. Om detta nu är värre än att den varit svår för bil- och varvsarbetare t ex.(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg