Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2376 / Bör man göra något "bra" i foto? Tveksamt tycker jag nog innerst inne...

 

Den ständiga jakten på att fota "nå't bra" ligger i tiden och kan lätt ta bort focus på vad fotografen egentligen är intresserad av att fota och kanske då även är bra på att fota, och lurar i stället in fotografen på det som är för tillfället "vedertaget" eller trendigt för stunden, men det här blir sällan bra i det långa loppet.

Fotografi som historien bedömer som viktig är ofta avtryck av en tidsanda som rådde,
inte en trend som rådde.

Men att försöka bryta sig ur och göra något eget, det kan såklart ha sina risker, det kan även bli ett hot för gruppen man för tillfället är i, om man nu funderar på att bryta sig ur alltså!

Så ta det nu lugnt, å häng med i stället, och konstra inte till det, utan gilla läget (det finns ofta en knapp för det) då kan du ganska snabbt få poäng i en fototävling, eller komma i en tidning och kanske även komma på ett galleri!
Obs, nu skrev jag inte Gallerix!  ;)

Så ha nu en fortsatt fin och lugn kväll,
och hitta inte på nå't dumt! ;)
/Bengan

 

A window on the world....

 

 

Inlagt 2014-07-14 23:14 | Läst 1870 ggr. | Permalink
Ordning på torpet! I synnerhet den som ska leva på sitt fotograferande måste förstås flyta på trenden. Fast en del lyckas skapa något annorlunda, så det kan gå. Om det nu är tur eller en enastående begåvning. Den här formuleringen gillar jag verkligen: "Fotografi som historien bedömer som viktig är ofta avtryck av en tidsanda som rådde, inte en trend som rådde."
Man kan gömma bilderna några decennier och låta någon "upptäcka" dem sedan. Då har nog trenden blivit historia och bilderna ses med andra ögon.
Svar från Benganbus 2014-07-15 15:04
Kan kanske så vara om man inte hittar för många trendbilder i framtiden! ;)
Bra konst är ofta unik, och trender brukar inte vara speciellt unika tyvärr...
Men som sagt,
om bara några trendbilder överlever, då kanske det kan funka! ;) :)
2014-07-15 10:17   magnus
Jo och sen kan man, som jag fotografer bara därför att jag ser något som är värt att berätta om i stor och liten skalla.(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg