Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2367 / Visst gillar jag naturen och naturbilder, men varför fotar jag så få naturbilder då?

 

Jag gillar att vara i skog och mark och att fjällvandra, gärna ofta, men tar få bilder i skogen eller i fjällen! I alla fall inga bilder jag är nöjd med! Jag fotar i stället mest människor, som säkert någon redan märkt! Sedan om dom bilderna e bra eller dåliga, det e ju en smaksak! Men jag gillar i alla fall mest att fota människor som sagt! Det kanske kan vara så, att skogen finns där hela tiden, men människor och vissa platser, dom är ju inte för evigt...

Det va allt för idag!
Ha det bra!
/Bengan

Ps. Det va nästan allt för idag! Jag har ju varit borta från bloggandet i nästan en vecka.... :)

 

 

Inlagt 2014-07-02 10:21 | Läst 2953 ggr. | Permalink
Förr tog jag ganska mycket naturbilder. Men när jag tittade på dem blev jag bara besviken. Bilden var fadd jämfört med upplevelsen. Nu har jag nästan slutat fotografera natur. Människor är intressantare. Alla är olika och förändras hela tiden medans en älg är en älg, en grävling är en grävling och räven hoppar likadant varje gång den jagar sork.
Det är något med naturen som att det är skönt att vara där och få njuta.
Men det är nog i den urbana naturen vi trivs och därför så blir det bilder därifrån.
Härlig tidsdokument i färg, förmodar att det är FUJI X100.
Ha en trevlig fortsatt sommar.
Göran
Kul att vi fotar lite olika tycker jag och din bild på den sköna fotoaffären är en fin dokumentation!
Imponerande bilder i FÄRG (går det?).Finstämda porträtt i adekvat miljö.
En eloge eller cred som det numera heter på svenska.
Man fotar ju för sin egen skull, inte för andras. Det är mycket man vill, mindre man hinner med. Så länge man tycker det är kul så gör man det man gör.
Alla sätt är bra utom de dåliga och inom fotografi finns inga rätt eller fel, så därmed är allt bra :-)
Det krävs ett engagemang för att naturbilder ska bli bra. Exempelvis att man ser till att vara på rätt ställe vid rätt tidpunkt. Utan att planera sin naturfotografering blir det slumpartat och då blir det få bra bilder där allt stämmer.

Med en del andra fotogenrer som är mer innehållsorienterade kommer man undan med mindre engagemang och med att ta bilder mer på en höft. Men ska det bli riktigt bra krävs det naturligtvis hängivenhet oavsett genre.

Jag är friluftsmänniska och fd yrkesscout :) Men jag plåta också bara naturbilder för minnets skull. Blir mest snapshots på kompisarna som är med. Jag insåg att det var min melodi efter att ha bränt 30 diarullar på en fjällvandring. Alltid fel ljus på rätt ställe eller rätt ljus fast på fel ställe.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg