Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2350 / Kort ekonomirapport! Innan sotaren kommer! * Sotaren har varit här nu! :)

Södertälje Hamn 

Folktomt och numera borta!
 

Och jag vidhåller fortfarande, att skär man ned inkomsterna för stora låginkomstgrupper i ett konsumtionssamhälle, så spikar man sig själv i foten!

Och den gruppen som redan har bra med pengar, om dom får mer pengar, så inte konsumerar dom mera, dom har redan allt dom behöver, så dom lägger bara pengarna på hög! Eller investerar utomlands! :) Mera spik i foten herr Borg! ;) 

Kort och koncist analyserat va? :) 
 

För övrigt så väntar jag på sotaren, men måste ut med Roffe innan och se'n stänga av pannan så inte sotaren bränner fingrarna! Se'n brukar det bli litet städa efter sotaren, fast bara litet!

Vi hörs eventuellt litet senare!
För den som vill!
/Bengan

Ps. Nu har sotaren varit här! Och efter en stunds samtal med sotaren så behöver vi bara sota en gång om året hädanefter! Jag har ju lärt mig pelletspannan och brännaren, och hur man sotar fram till skorstenen! Så det e bara själva skorstenen, eller skorstensröret som sotaren kommer att vara behjälplig med framöver! Och jag sotar pelletspannan varannan månad ungefär, det tar en timme c:a! Brännaren skrapar jag ur var fjortonde dag, tar en 3-4 minuter!
Och den vakne fattar säkert att det här också handlar om ekonomi!
Att minska på sotarbesök! Eller minska på sotarkonsumtionen!  :)
 

Inlagt 2014-06-11 07:49 | Läst 2820 ggr. | Permalink
Marginalnytta kallas det för. En extra tusenlapp för den redan rike betyder i stort sett noll och intet medan den för dem med låg inkomst har en enorm betydelse. Marginalnyttan är i det här fallet mycket låg för den som redan har mycket pengar medan den är hög för dem med låg inkomst. Vill man få igång hjulen ska man alltså satsa på låginkomsttagarna, precis som du skriver. Det är sällan man ser en sotare nuförtiden. När jag bodde i radhus kom det en sotare någon gång och gjorde ren fläkten och fläktkanalen. Här var det inte fråga om sot utan fett.
Nu har makthavarna spikat sig i foten länge nog, och vet inte hur dom skall gå vidare.
Vi får se hur det går i september. Det blir en rysare. Som VM i fotboll!
Ha det bra!
Jon Anders
Politik i bloggen vafalls?!
Det behövs lite mer sådant tycker jag.

Tänkte på det stora huvudnumret på svt här om dagen där man gjort en undersökning som visade att majoriteten ville bevara RUT? Så är det ofta med statistik, som man frågar får man svar. Om man i stället ställt frågan om vad man anser är viktigast en fungerande och human offentligt finansierad äldreomsorg eller att man kan göra skatteavdrag för egen städhjälp, så undrar jag hur svaren sett ut? ;)
-affe
Dubbelolle 2014-06-11 22:48
Ja det var en bra o genomtänkt kommentar! LO



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg