Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2333 / Så va det de här om EU-valet! Varning alltså! Personliga funderingar!! Och framkallning!

 

Street.. (2)

Som sagt, det blir mycket litet om foto i bloggen, så tycker ni illa om att nå'n försöka analysera EU-valet, så sluta läs redan här är ni vänliga!

Och jag börjar med det minst kontroversiella, filmframkallning, så ni hinner byta blogg! ;)

I dag blir det filmframkallning! Har sett några rullar i kylskåpet, som jag inte låtsas ha sett tidigare! Men i dag såg jag rullarna tydligt! Så det e väl bara att sätta i gång! :)


Å så va det EU-valet, visst ger det funderingar? Hos mig i alla fall! Om man skall se det i stort så verkar Sveriga ha närmat sig EU i det politiska utseendet? Jag menar, vi har nu den typ av partier  som dom har nere i Europa! Och kollade nyss hur man röstade i Sverige i DN! De e mycket miljö, feminismen i storstäderna, och mycket vänster och mycket höger ute i landet! Vet inte hur man skall tolka det? Men man bör nog försöka tolka det i varje fall! Jag har nog mina aningar...

Men vad gäller vissa företeelser ute i Europa som vi blir litet undrande över, tex i Grekland och vissa partier! Grekland håller ju på att gå igenom ett sk. ekonomiskt stålbad, i alla fall så har de flesta som arbetar känt av badet! Och i sådana här påtvingade bad så brukar det uppstå missnöje, och kanske inte så konstigt!

Brukar tänka på tiden efter första Världskriget i Tyskland, där det uppstod ett farligt missnöje.
Så jag hade nog förespråkat en avskrivning av skulderna i Grekland i stället för hårda tag mot de som arbetar! För de här hårda tagen blir ofta bara ensidigt riktade, de drabbar inte de stora bovarna, dom klarar sig, utan skapar missnöjespartier! Och ibalnd farliga sådana!

Och vad vill jag säga med det här då? Inkomstskillnaderna har ökat i Sverige de senaste åren, och vissa grupper känner sig säkert undanskuffade! Läste en artikel av DN:s börskommentator om det här.

Så sammanfattningsvis så tror jag, att ju större skillnader, ekonomiska också som man har i ett samhälle, ju större spänningar i samhället får man! Och då kanske några låter bli att rösta, och andra går till partier som vi inte vill veta av! Det är nog så här vi har närmat oss Europa också, med ojämlikhet och flera partier!

Men man tar inte bort de här partierna genom att blunda eller att bua ut dom!
Det kräver litet mer tankearbete än att bara blunda eller bua!

De va de om de!
Hoppas ni får en bra dag, trots det här! :)

/Bengan

Ps. Här är en intressant länk till Vetenskapens Värld, Svt
http://www.svtplay.se/video/2040485/avsnitt-16

 

Grafi....

 

 

Inlagt 2014-05-27 13:21 | Läst 2894 ggr. | Permalink
Kloka ord! Jag har funderat på det där... det är mycket förskräckelse efter valet men få som frågar sig som du; VARFÖR gick det så här? Och det går inte att tiga bort problemen utan det kräver handling. Nu har vi alla några månader på oss att ta tag i det här innan det är dags för nästa val. Kommer bli en intressant valrörelse. Fast lite sommar med tillhörande foto hinns nog med innan... :)
Jo det krävs en intelektuell ansträngning för att möta missnöjjet, och kanske även en annan politik. Framför allt anser jag att de frågor som "tokstollarna" lyfter måste lyftas då de är reella, det är inte problembilden som är fel som regel utan orsakerna och lösningarna. Håller på med en bra bok just som har bäring på vad olika former av "ekonomisk krishantering" ställer till med: "Åtstramning till döds", rekommenderar den då den utgår från ett helt annat håll än vad ekonomerna normalt gör nämligen resultatet för folkhälsan och dess återverkningar på ekonomi och bland annat extremism.
-affe
Ps. Bra blogg tycker jag!!
En fråga i ett mindre kontroversiellt ämne: när blir nästa träff på Tårtan?

Till Alf Johansson: se också "Jämlikhetsanden" som kom för några år sedan - en ambitiös sammanställning av statistik från flera länder. Författarna visar att allt - från medellivslängd till kriminalitet - blir sämre i länder med stora inkomstskillnader.
Svar från Benganbus 2014-05-27 17:33
Kollade i min agenda, onsdagen den 4:e juni är det Fotofika på Tårtan igen.
/Bengan

Ps. Vad gäller ojämlikhet, jag lade in en länk i bloggen till Vetenskapens värld, Svt.
Programmet handlar om den växande ojämlikheten i Sverige!
alf109 2014-05-27 23:43
Håkan, jag köpte även boken Ojämlikhetens anatomi av Per Molander, tänkte läsa den när jag är klar med Åtstramning till döds. Jag skulle tro att den tar upp ungefär samma ämne som boken du rekommenderar.
-affe
Håkan Lindgren 2014-05-28 08:37
4 juni missar jag nog, men ses en annan gång!

Till Affe (och andra intresserade): se också Tony Judts "Illa far landet". Kort och lysande om välfärdsstaternas uppgång och fall under 1900-talet.
Intressant Bengan. Kloka ord.
/Bengt
Jo, man ser det också tydligt i de här länderna i södra Europa, med svåra ekonomiska förhållanden, hög arbetslöshet etc. Det blir grupperingar och letande efter syndabockar, vilket föder främlingsfientlighet. Likadant i länder där arbetarklassen har tappat i egen betydelse, där det är arbetslöshet istället för stolthet i sitt jobb etc.

Och vi har de senaste åren sett en ökad klyftbildning i vårt eget samhälle.

Sen är det viktigt at inte försöka tiga ihjäl de fascistoida stollarna, eller försöka förminska dem med att göra sig löjlig över dem. Diskussionen måste tas.
Makten 2014-05-28 00:13
Frågan är varför man måste avfärdas som "fascistoid stolle" för att man inte ser något gott i en utveckling som leder bakåt, snarare än framåt.

Läs gärna denna färska rapport om utanförskapet i Sverige. Fundera sen på varför det uppstått och vem som borde stå till svars. Inte är det de "fascistoida stollarna" i alla fall. Snarare flumliberalerna som tror att allt löser sig av sig självt. Bara "någon" betalar kalaset.

http://www.dnv.se/wp-content/uploads/2014/05/Utanf%C3%B6rskapets-karta-en-uppf%C3%B6ljning-.pdf

Fundera sen också gärna på varför vi inte får höra ett ljud om detta i svensk media. Kan det vara för att journalistkåren försöker dölja något?
gorred 2014-05-28 01:39
Jag förstår inte ditt inlägg. Men måhända var jag otydlig. Jag försökte inte analysera varför det blivit klyftor, eller varför det har blivit utanförskap, utan snarare konstaterade jag faktum.

Och med fascistoida stollar menar jag partier och grupperingar med ultranationalistisk syn, med tydlig tendens till att bunta ihop människor i grupper och värdera grupperna utifrån odemokratiska kriterier, med ett synsätt som är fjärran från lojalitet och solidaritet, som betraktar vissa människor annorlunda än andra etc etc. SD är ett exempel på ett sådant parti.

Vi har sett en tendens till att bemöta sådana partier med tystnad, vända ryggar och förlöjligande. Men, problemen är reella, diskussionen måste tas, annars får bara de här idéerna ökad bäring bland alla människor som befinner sig i utsatt position eller utanförskap, som också ser problemen.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg