Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2322 / Fortsatta funderingar om att fota med en telefon! Och kanske då skippa en "riktig" kamera!


Som jag sa i en tidigare blogg, så flyter allt numera! Man kan ringa, fota, och göra en massa roliga saker med en telefon! De enda roliga man kunde göra förr, de va ju å snurra på nummerskivan!

Nu talar jag om iPhone och liknande telefoner. Se'n kanske man skall poängtera att kameran i telefonen e ett tillägg, men det här tillägget växer!  Och mera fotogrejer kommer i telefonerna vad jag fattar! Ta tex Samsung Galaxy K zoom! De e ju en kamera man kan ringa med!
 
Å snart kanske det kommer en analog Samsung Galaxy K zoom Retro!  :) 

Men för att direkt gå på saken, det här "fototillägget" i en mobiltelefon funkar ju bra!  Bara man har en modernare telefon alltså! :)

Å för att gå ännu mer på sak, ursäkta, de flesta som fotar och lägger upp bilder på webben kanske skulle klara sig bra med en telefon, iPhone typ alltså!? ;)

Ta tex gatufoto, ingen bryr sig speciellt om en iPhone som fotar! Det måste vara den bästa kameran för gatufoto, eller hur? Och om man se'n bara skall lägga bilderna här på Fotosidan, eller på nå't annat gatufotoställe på webben, då borde en iPhone eller liknande räcka tillräckligt långt, om inte längre!

Här e några "iPhoneturistbilder!" Ni har nog sett dom förut! Kollade i nyss i PS och det verkar som man nog kan göra 20 x 30 cm kopior utan vidare av dom om man vill!

 

 

Å bilderna här ovan har min fru tagit! Jag brukar ibland påminna henne, "Du har ju en kamera i telefonen!" Å då tar hon upp telefonen och tar några bilder! Bilder som ofta blir onödigt bra tyvärr....

Så en telefon i händerna på rätt person, så kan det bli mycket bra bilder!

Här är några fler bra bilder som jag länkar till!

http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic/325450/2934256.htm

http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic/325450/2660613.htm

http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic/325450/2703449.htm

http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic/325450/2812473.htm


Så det här med att fota med en telefon, typ iPhone, det har i alla fall gett mig funderingar!
Ha en fortsatt fin söndagskväll!
/Bengan 

 

 

Inlagt 2014-05-18 17:29 | Läst 1374 ggr. | Permalink
En smartphone som Iphone eller Sony Z2 har den absoluta fördelen att den ALLTID är med. Det är sällan alla andra kameror. Därför tas det fler bilder idag med smartphones än med vanlig kameror (tror jag). Det är dags för Fuji, Canon m f i sina kameror. Då kan vi välja vilket ben vi vill stå på. Idag har nog alla en mobiltelefon och allt fler en smartphone med en bra kamera så varför släpa på en pryl till?
Jag har själv gått från en DSLR, Canon 5d mk II till en Fujifilm XPRO-1 för storlekens skull. Det kan snart vara dags att ta nästa steg neråt i storlek?
Man får ändå inte den riktiga känslan med mobilen!
Göran(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg