Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2320 / Jag har läst att det är 99% dåliga fotografer i Sverige! E det inte fler...? ;)

 

 Hornsgatan

Själv läser jag ytterst få bloggar, mest min egen ;) men ibland får jag tips om andra bloggar, å ibland e dom intressanta, men de flesta bloggar e ganska personligt inåtvända, mao hur orättvist allt har blivit, och att man ännu inte blivit upptäckt av världen!

Men jag har ofta inte tid att läsa andra bloggar, jag är fullt upptagen med mig själv och min egen blogg som sagt! ;)

Och att 99% av alla bilister inte e racerförare, även om dom tror det, då dom köpt en dyr och snabb bil! De e väl så man får se det fotografiska också, en dyr kamera räcker inte för att komma in i den här enda procenten som e kvar, eller hur herr Berg? ;)

Nåja, internet har ju blivit var mens egendom! Är det så man skriver numera, mens? 
I stället för man, som inte e könsneutralt?  :)

Å det finns vissa risker med var mens egendom, internet alltså, för på internet kan man vara i olika skepnader eller låtsasalias! Som i ett rollspel,  typ Sagan om Ringen! Och uppträda som ett Bloggtroll, eller som världens bästa fotograf!

Men kan spela nästan vem som helst på internet, för men syns knappt på internet! 
Men många vill ändå bli upptäckta och synas verkar det ändå som! 

Och att många fotografer inte blivit upptäckta innan internet, när det e så många fotografer på internet numera, det tycker jag e konstigt!

 

Fotograf


Men för att få litet ordning på resonemanget, så är nog internet som ett helt universum! Å hur skall man hitta bebodda världar bland den jättemängden av galaxer, stjärnor och planeter? 

Så vad göra?
Det beror på vad en vill göra!
Konstigare än så är det inte!

Ha en fortsatt bra dag!
/Bengan

 

Ps. Efter att ha tittat på en del iPhone-bilder här på Fotosidan, så skall jag nog blogga litet om ofoget att fota med iPhone! ;)  Synpunkter på iPhone-fotandet kommer i nästa blogg, tror jag.....

 

Kocksgatan 24

 

 

 

Inlagt 2014-05-16 10:22 | Läst 2271 ggr. | Permalink
Man blir retro och ersätts med det äldre "en". Så istället för "man tar" är korrekta numer att säga "en tar". Och det är inte ett skämt, men vi får väl se om det fastnar. Känns i vart fall bättre än hen dock, får en väl säga =)
Svar från Benganbus 2014-05-16 15:51
Läste också om "en",
låter litet gammeldags, så skulle nog min morfar sagt känns det som.
Vi får se vart det bär hän!
/B

Ps. Å "mens" i stället för "mans", kanske man kan fundera på....?
Det finns så många självutnämda proffstyckare som sprider sin negativism. Varför inte säga att 100% är dåliga med en gång? Alla kan lika gärna lägga ner sina kameror och börja knyppla istället.

O sen internet, denna FAAARA!! Jag ryser när jag tänker på vilka problem internet skapar. Bäst o lägga sig med en gång o dra täcket över sig så man inte riskerar att exponeras av livets faror.

;-)
;-)
;-)
Svar från Benganbus 2014-05-16 12:13
Å får en tro Pisaundersökningen, så kan nog nå'n snart säga, de e minst 110% dåliga fotografer!
Mer än alla e dåliga alltså! :)
/B

Ps. Att säga att internet e farligt de e som att säga att trafiken e farlig! De beror på liksom! ;)
Jo det är nog bara jag och ett par till som jag inte kommer i håg vad de heter) kan fota bilder här i Sverige (obs ironi)
Svar från Benganbus 2014-05-16 15:45
Känner igen det där! ;)
/B
Jo, alla fotograferar. Men det blir inte några bra bilder för det, så endera är de flesta inga fotografer, eller är de dåliga fotografer.

Fast, eftersom jag ger mig den på att alla i alla fall sitter hemma framför TV'n och tittar på semesterbilderna från Mallorca (eller var det kan vara) och tycker bilderna är jättebra, det är jättekul att komma ihåg miljön, omgivningarna och situationerna etc (för att inte tala om alla skitbilder på Facebook), så aktualiseras frågan igen: Vad är en bra bild, ett bra fotografi? Och för vem? Eller när?

Finns det inte något positivt i detta att överhuvudtaget kunna dokumentera, vilket man ju nu kan på ett fullständigt exempellöst sätt?
Svar från Benganbus 2014-05-16 15:32
Positiv?
Jag tycker det e mycket kul att dokumentera! Ständigt!
Se'n vad man skall ha bilderna till, de e en annan fråga! ;)
B)
gorred 2014-05-16 21:58
Jag vet vad jag har mina bilder till, Och, jag har tyvärr hamnat i sitsen att jag varit väldigt glad för att jag har och har haft fotografi som intresse. Minnen via fotografi är obetalbart, när man inte har så mycket annat att gå på.

Och bara för att det finns miljoner bilder överallt, så måste man inte titta på alla (även om jag håller med om att det är svårt att sovra, och hitta de bra bilderna).
gorred 2014-05-16 22:17
Glömde; man kan naturligtvis ha dem till att blogga med, i en fotoblogg ;). Men det vet du, du gör ju det föredömligt.
Hellre iPhonefoto än köksbordsfoto :p
Ja det är ju inte alla som platsar i den exklusiva 1% klubben, men dom kan ju tycka det är kul ändå! LO(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg