Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2309 / Nikon SPX, Shelby Cobra och hur kan man få över 13.000 inklick på ett kvinnoporträtt??

 


Misstänker till att börja med att det är ytterst få som vet nå't om Nikon SPX. En mätsökarkamera med M-Leicafattning för objektiven. Påminner nog om Zeiss Ikon som kom för några år sedan. Och det va mycket synd att inte Nikon fullföljde det här projektet! Men det kanske inte Leica tycker! Hur som helst, en mycket intressant kamera, som kunde ändrat en del för vissa kameratillverkare, ingen nämnd, ingen glömd! Ni kan läsa litet mer om Nikon SPX via länken här.
http://www.camerabooks.com/Custom.aspx?id=7b59486a-1b5a-4824-a17a-9a58de9c3dca

 

Se'n va det om AC Cobra! En bil alltså, som jag tycker e mycket snygg och "rå!" Kanske inte så väldigt bra väghållning, men det finns andra saker på en bil! Fotade den här i Trosa för några år sedan, och hoppas få se den i sommar igen! De här kallar jag för bil! Nu vet jag inte om det här e en replika, men det ser nog nå'n som e mer bilkunnig! http://sv.wikipedia.org/wiki/AC_Cobra

 

Å här åker vi Porsche

 

Å se'n när jag sitter här å inte bloggar om nå't speciellt, så kan jag ändå inte låta bli att undra över varför man får över 13.000-inklick på en ganska intetsägande blogg! Visserligen e det några kvinnoporträtt med i den här bloggen, med det e inget naket eller liknande! ;)
http://www.fotosidan.se/blogs/straightphotography/straight-om-portratt-25.htm

Å det här får jag nog aldrig reda på varför den här bloggen va så populär, tyvärr måste jag nog säga, för det kunde ha varit till hjälp i det fortsatta bloggandet! ;)

 

Så va det med det, å inte så mycket seriöst i bloggen i dag! Men det kan kanske också bero på vad man menar med seriöst, smaken är olika! Men inget om klockor idag i alla fall! ;) Men det kanske kommer! :)

Morsning!
/Bengan

 

Inlagt 2014-05-08 09:40 | Läst 1919 ggr. | Permalink
Nu ligger den på 13547 :-)

Min mest lästa ligger på 12321: http://www.fotosidan.se/blogs/tommy-andersson/ett-riktigt-haftigt-ljusfenomen-i-solna.htm

Att den poppade upp berodde på att DN länkade till den på sin sida. Får man en sån hjälpmotor så är mycket vunnet. Annars är väl lättklädda damer ett klassiskt gammal knep, fast ett billigt sådant.

PS: bilen skapar ett HA-begär :-)

Hälsar Tommy
Jag undrar vad Nikon egentligen tänkte med SPX? Vid denna tid hade ju Leica fortfarande patent på M-bajonetten.
Jag tycker att du ska se antalet inklick som ett mycket gott betyg. Alltid trevlig och tänkvärd text med fina illustrationer.
Svar från Benganbus 2014-05-08 21:18
Tack, det värmer!
/Bengan
Var glad att du inte fått 13000 kommentarer också, det hade nog blivit tidsnöd i slutändan :)
Mv /G



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg