Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2308 / När man inte e på nå't uppdrag! En liten väska på M-Leican!

 

Det kan nog vara ett samlingsbegrepp för nutiden,  att ha ett bra tempo och leverera! Och det handlar såklart om att hänga med, så man inte kommer efter, eller tappar informationstempo på en massa saker! Eller som hos oss, att inte tappa tempot i fotograferandet! Så det gäller det att leverera hela tiden,liksom på jobbet, å gärna via en ny kamera, som kan ta många, många fler bilder hela tiden!

Ok, litet överdrift e det här nog, men visst ligger det ändå en liten sanning i beskrivningen? ;)

Så jag har satt en strypbricka på en redan långsam grej! En snygg farthållare, som håller nere farten litet till! Som även tvingar till en visst eftertänksamhet och planering när det e dags! Och som dessutom känns bra, och är snygg! Många positiva saker på ett ställe liksom!

 

En liten kameraväska alltså! Väskan sitter nu på en Leica M4, och gör så att man får ett bättre grepp på kameran, och kan ställa kameran på ett bullsmuligt bord utan att vara orolig för repor på kameran undersida, och inte minst, kameran tar längre tid att ladda!

Längre tid att ladda!? Vad e det för bra med det då, undrar såklart fotograf i tiden?

Det normala, eller vad man skall kalla det, de e att det skall gå så fort som möjligt att ladda kameran, vare sig det gäller film eller batterikamera! Kamerafabrikanten tror nog att alla befinner sig mitt i en krigszon eller att man jobbar för en tidning! Men nu e dom flesta fotografer nog inte i en krigszon eller jobbar för en tidning, så varför då ha så bråttom!

Med min "strypbricka" eller snygga skinnväska, där får man se sig om efter en soffa eller varför inte ett fikaställe när det börjar dra ihop sig till filmbyte! Där man kan ta en påtår, och ladda kameran samtidigt! Mycket otidsenlig säger nog många, men ganska avspänt säger jag! :)

Ett tips alltså! För er som inte e på nå't uppdrag just nu!

Å vi se's på Tårtan vid 15-tiden!
/Bengan

 

Inlagt 2014-05-07 08:37 | Läst 2211 ggr. | Permalink
Avspänt är bra för själen.
Det där med halvväskor tycker jag känns lite överängsligt. Kameran är byggd för att användas. Jag har Leicas lilla grepp för att kameran ska ligga stadigare i handen. Om man nu är rädd för lite repor på bottenplattan (vilket varken påverkar bildkvalitet eller kamerans funktion) så skyddar greppet även mot det.

Halvväskorna gör som du skriver att filmbytet tar längre tid. Som gatufotograf vill jag vara redo. Ögonblicket kommer som en snigel och försvinner som en blixt, sägs det. Synd att missa en bild för att man krånglat till filmbytet. ;)
Svar från Benganbus 2014-05-07 11:18
Du talar för ungdomen Magnus, alltid beredda! ;)
Vi som varit med en tid, vi vet att när vi byter film, så händer igenting! ;)
/B
Det där med omladdning som ursäkt för fika kommer jag ihåg från min tid med tvåögd Rollei; den laddningen var som gjord för en stund på en trottoarservering. Riktigt trevligt, med ett 16-GB-kort får man skylla på nåt annat.

Men, men… om bullsmulorna kan repa en kamera är det nog dags att byta fikaställe till ett med färskare bullar….
Svar från Benganbus 2014-05-07 11:38
Skaffa ett mindre GB-kort och en så'n här liten trång väska, så blir det i alla fall nå'n fikatid! :)
Håller med om bullarna... ;)
/B
Kul att du har lärt dig att uppsatta kameraväskan. När vi lärde känna varandra skulle du ha avfärdat sådant med en Strömholmsk rysning.
Svar från Benganbus 2014-05-07 22:32
Har fått litet distans på Strömholms kameratänk under åren! ;)
/B
Den sitter som en smäck!
Tid är viktig. Den skall man vara rädd om, och ta god vara på. :-)



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg