Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2289 / Jesus och himmelriket. Litet eftersnack så här efter påsken. Obs, och inget om Gatufoto!

 

OK, för att ta det från början! I morse va jag och Roffe som vanligt ute på vår morgonrunda!  Vi har under några dagar tagit bilen till parkeringen vid Kattnäs kyrka, c:a fem kilometer från Gnesta C. Där går vi in på en bomväg, och då sprider sig tystnaden! Frånsett alla fåglar alltså!

Kyrkan står tyst så här i veckan, parkeringen e tom! Vi är tillräckligt långt från Gnesta så några mänskliga ljud hörs inte hit!  Fjärran från vimlets yra, kan man kanske säga! Men ibland kan man höra en skällande hund från något hus långt borta, och då spetsar Roffe öronen.

Och efter en stunds promenad och så börjar tankarna komma! Och efter ett tag så tycker jag att bättre än så här kan det inte vara! Man kanske kan kalla den här lilla skogsvandringen för en vardagsretreat?  Eller kanske för att hitta sin egen "andlighet" då och då? Hur som helst, det känns mycket bra att gå så här en liten stund i tystnaden i sina egna tankar, och i gott och kärt sällskap med den här lilla varelsen som vi benämner hund!

Det är där som Jesus kommer in, min Jesus alltså!  
Den Jesus som tar till orda i Thomasevangeliet, det evangelium som inte fick vara med i vårt Nya Testamente! På ett ställe i Thomasevangeliet frågar lärjungarna Jesus: "Vilken dag kommer riket?"
Jesus sade: "Faderns rike är utbrett över jorden, men människorna ser det inte!"
Så den som vill, hen ser! ;)

Nu är vi åter i stugan för en påtår!
Och Roffe tar en liten morgonnap!
/Bengan

Ps. Under promenaden gick vi nära ett skogsparti, det är tät granskog längre in, och man ser inte mycket i mörkret under träden! Där stannade Roffe till och tittade in i mörkret och lät höra ett mycket lågt morrande, länge....! Han förnam något som jag inte gjorde!

 

Inlagt 2014-04-22 10:32 | Läst 2400 ggr. | Permalink
som journalisten Jan Gradvall en gång skrev (ungefär!!) - Belinda Carlisle hade rätt "Oooh, heaven is a place on earth"
Svar från Benganbus 2014-04-22 13:51
Jag tycker det e dumt å chansa på himmelriken man inte sett!
Det här "himmelriket", som är här och nu, det känner jag till!
Och kan inte tänka mig nå't bättre! :)
/B
Fin björkdunge! Och jag håller med, himmelriket har funnits på jorden så länge det funnits människor och följdaktligen även helvetet;)

/Stephan
Det finns en ödeby i Bergslagsskogarna inte långt från min födelsestad Lindesberg. I Maria Langs deckare så heter den Ormsjöbodar men det verkliga namnet är Bromsjöbodar. Vägen dit är också bommad så det blir en promenad på ca. två kilometer uppför den slingrande vägen. I gott sällskap med min hund Labradoren Findus så gör jag denna promenad minst två gånger per år. Promenaden dit föranleder många tankar som kretsar både om dåtid, då skogen sjöd av liv till nutidens tystnad. Ty, ljuden från det dåtida vardagsslitet med småskaligt skogs och jordbruk har ersatts av en kanske för nutidens jäktade människa avstressande tystnad, som ibland bryts av lommens kusliga läte eller av tranornas lockrop från den lilla tjärnen. Den mörka skogen bryts högst uppe på åsen vid byns utkant av ett " leende " jordbrukslandskap och bortom detta en milsvid utsikt över dalen mot Stråssa och den stora gråa laven, som likt ett utropstecken sticker upp ur den blågröna skogen. Här uppe är alla ljud från det slamrande vardagslivet borta. Minna tankar går här oftast till de människor, som med stora barnkullar arbetade för livets nödtorft både på åker och i skog och på söndagarna gjorde sin kyrkvandring till kyrkan i Lindesberg ett par mil bort.
Svar från Benganbus 2014-04-22 21:28
Va tvungen att läsa på litet vad gäller Bromsjöbodar. Intressant!
(Bla. via Linde Fornminnes och Hembygdsförening)
Just att kunna blanda upplevelser, mellan stad och skog tex, och att kunna gå i ensamhet och i tystnad,
det är mycket värt! Och har man sällskap, med en hund tex, då är det ännu härligare! :)
Inget ont om andra sällskap nu ;)
men ett hundsällskap e speciellt!
/B
Bra formulerat, känner igen mig i mycket, i tankarna och känslan du beskriver. Att ge sig tid, och mod, att uppleva stunden, att inse att det vi har det har vi här.//GöranR
Man ser inte skogen för alla träden ;) Fin bild, Bengan.(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg