Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2282 / Skogsliv vid Walden

 

Boule

 

Boken, Skogsliv vid Walden, är en redogörelse från Henry David Thoreaus drygt tvååriga vistelse i en stuga vid tjärnen Walden Pond. (Belägen nära Concord, Massachusetts i USA) Och vistelsen var inte tänkt som en distansering från civilisationen, utan att bla. försöka minska behovet av materiella ting. Thoreus lade då inte så mycket tid på att arbeta, vilket i sin tur gav mer tid till att fokusera på det han tyckte var viktigt i tillvaron.

Samhällskritiken i boken, den syftar på den dåtida moderna västerländska kulturens konsumtion och materialistiska förhållningssätt. Även dess åverkan på naturen och dess distansering från naturen.

De spetsfundiga intentionerna i boken var också till för att väcka en medvetenhet om hur människor lever sina liv, ur materiella och andra aspekter, och att en mer betänksam livsstil med mindre förbrukning och mindre utgifter skulle kunna sublimera vår tillvaro.

Skogsliv vid Walden var först publicerad 1854.

/Bengan

 

Kaffebaren i Gnesta

 

Inlagt 2014-04-15 11:59 | Läst 1742 ggr. | Permalink
Som av en händelse läser jag just nu en nyäversättning av Thoreaus Walden. Jag är ännu i början av boken men njuter lite av hans spetsfundigheter. Som t ex ""Våra uppfinningar är ofta roliga leksakers om avleder uppmärksamheten från allvarliga ting." Men jag är rädd att jag inte kommer igenom boken. Det blir lite för mycket av det goda.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg