Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2281 / Varför Dogma? Varför bara fota med en kamera, ett objektiv! För att se'n lägga bilderna i en pool?

 

Prispall...!?

Bra fråga i "The New Brave World!" Å vissa frågor finns det inga allmängiltiga svar på heller!

Jag har även sett människor fjällvandra med bara en papperskarta! Utan mobil och GPS osv! Och utanför lederna har jag sett dom gå också! Varför gör dom så när det finns en massa moderna hjälpmedel att tillgå?

Det finns alltid udda människor, som gör udda saker, eller ovanliga saker i dagens värld kanske man skall säga, och det är väl det litet ovanliga som ändå e litet intressant? För det vanliga, det man ser och gör varje dag, de e ofta inte så intressant eller utmanande! Inte så länge i alla fall!

 

Bingo Rimér

Så att pröva nå't udda, kan vara både kul och utmanande, som tex att fjällvandra med bara en papperskarta!  Nåja, en inplastad karta e nog bra att ha! Jag kan tro, att upplevelsen kan bli litet annorlunda, då man bara har en karta att gå efter! Och det kan nog även bli litet merarbete någonstans! ;)

 

Fotograf

Tror man kan hitta liknande saker inom andra områden! Även om det kanske kryper i kroppen efter ett tag, och man tycker det här går för långsamt, eller blir för litet, eller vad det nu e man saknar av "livets goda"! Ofta e det livets "tekniska goda"!

Och man behöver ju inte vara i "kloster" hela livet, men det kan vara en spännande och intressant upplevelse, och även bli en erfarenhet att pröva nå't litet på sidan om! Och kanske, kanske kan det även vara litet utmanande? Som Dogma tex!  ;)

/Bengan

 

Hiss B

 

Inlagt 2014-04-14 20:08 | Läst 2016 ggr. | Permalink
Bengt, jag som har fjällvandrat i Lappland så många gånger har alltid bara haft karta och kompass.
En mobil funkar nämligen inte - ingen täckning. Och de flesta mobilabonnemang funkar inte heller på till exempel en modern anläggning som Kebnekaise fjällstation. Bara Telia funkar har jag märkt i fjol.
På toppen av Skierfe i Sarek funkar mobilen bara inom en viss radie av 1 meter!
GPS funkar kanske, men det rekommenderas att ändå alltid har karta och kompass med som backup.
Och karta och kompass behöver inget batteri förresten.
Hälsningar
Wolfgang
Dogma var inspirerande när det begav sig, tror jag lade upp 57 bilder mellan 2008 och 2011. Men som så ofta i små `slutna´ sällskap kan det bli problem med återväxten när de drivande börjar tröttna. Kanske dax för lite regeländringar;)

Karta och kompass brukar jag alltid ha med men senast använde jag bara min lilla GPS faktiskt. Då jag seglat en hel del har jag lärt mig uppskatta dess fördelar. Snart släpper EU sitt eget och helt överlägsna GPS-system som bland mycket annat kan `fiska upp´ fjällvandrare i nöd. Det har vi betalt miljarder för så varför inte använda sig av tekniken. Men karta och kompass kommer med även fortsättningsvis.

/Stephan
En gång i tonåren var jag ute och gick i Härjedalsfjällen med en geolog som sysslade med kartering. Det var före både mobiltelefon och GPS. Vad vi hade var den gamla fjällkartan på papper. Det var ganska äventyrligt, eftersom denna karta hade en del märkliga fel. Bl a hittade vi vid ett tillfälle en liten sjö på alldeles fel sida om ett fjäll. Geologen som var van fjällvandrare skrattade och sa att det inte alls var ovanligt med sådana fel. En sak är säker, man behövde en kompass! Och det var inte så dumt att hålla reda på var närmaste rösade vandringsled fanns. Det här var på sommaren. På vintern var det ganska farligt med sådana expeditioner.
Problemet med dogma poolen är att ingen lägger in bilder. Det blir liksom ett teoretiskt experiment utan deltagare.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg