Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2280 / Blogg om bronsålder, Russar, Jesus, Tårtan och karriären! Och Leica!

 
Tänkte behandla några olika ämnen i bloggen i dag! :) Börjar med Bronsåldern! När Roffe och jag va ute på förstapinken i morse så tittade vi på en Bronsåldersboplats! Roffe ville det! Den ligger nära Kattnäs kyrka i Gnesta. Och det e inte så svårt att se att det här va en fin boplats på bronsåldern! Söderläge, och nedanför låg ett sjösysten med anslutning till havet om man så ville!

 

Boplatsen va däruppe där huset mitt i bilden liggen. Och det e gravhögar på båda sidor. Där vi ställt bilen va nog vattendjupet en 6-10 meter på Bronsåldern.

 




Och så har det ju blivit modernt och trendigt med ett Russarobjektiv!
Här sitter en Russar på en M Leica.

 

Bakkroppen skymmer litet när man använder ljusmätningen på M Leican, kanske ett 1/2 bländarsteg?

 

Och så om Jesus, som verkar ha haft en fru eller sambo eller flickvän enligt ett nyupptäckt papyrusdokument som det varit diskussion om äktheten såklart!
Jaha, vad e det för konstigt med det då! Att ha en flickvän? Å nyhet förresten, det här har man läst i de dokument som man fann 1945 nära Nag Hammadi i Egypten! Inga nyheter e bra nyheter!  ;)

Och så e det möte på Tårtan nu på onsdag! Fotofika!
På Gata Horns ni vet! 15.00!

Och kärriären ja...
Jag tycker man skall se upp litet med karriären under arbetslivet, karriärer sliter på kroppen! Men visst kan man bli uppskattad och tjäna pengar och allt det där, men va ändå litet försiktiga, för som sagt karriären sliter, och det finns ett liv efter karriären också som man måste orka med! :)

De va en del, kortfattat, som Det Bästa! :)

Nu skall jag ta en se'n påtår och sedan trenda mig litet med en Russar! ;)
/Bengan

 

Ps. Det e ett väldigt platt objektiv, Russaren! 

 

 

 

 

 

Inlagt 2014-04-14 11:32 | Läst 1909 ggr. | Permalink
De visste vad de ville på bronsåldern. Inte några inkrökta bonnläppar, utan reste runt och handlade och såg sig omkring som folk gör nu med. Det var nog ingen större skillnad på folk på den tiden och nu.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg