Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2267 / Varför gillar vi olika typer av bilder? Olika motiv tex!

 

 

Eller ser den röda färgen ut likadan för dig och mig? Eller som Thomas Nagel formulerade det, " Anta att en god vän och du äter chokladglass. Hur kan du veta att glassen smakar likadant för honom och för dig?" Eller som i vårt fall , hur kan du veta om din vän uppfattar din bild som du gör eller uppfattar den som du vill att hen skall göra?

Eller så kan ett mycket mer radikalt tvivel uppstå om det överhuvud taget finns någon som helst likhet mellan hens upplevelser och dina! Ok, skall inte grotta in mig så mycket mera i det här, men en sak e nog säker, vi har ingen aning om vad en annan människa upplever eller ser i en bild, bla för att vårt språk även begränsar oss! Jag menar, vi upplever mycket mer inom oss än vad vi kan få ut och förklara med språket, även om vi går kurser i bildtolkning! Tex, då nå'n säger, "Jag gillar den här bilden, men kan inte säga varför!"  De kanske inte e så dumt ibland att säga att man bara gillar en bild, istället för att försöka analysera bilden och kanske komma in i en litet krystad återvändsgränd?  


Och så kan man så klart undra varför vissa bilder e så väldigt populära? Och att så många gillar samma bilder? De kanske är så att man som betraktare ingår i en större gemansam grupp! Jag menar, i en större grupp med likartad kultur, uppväxt, skola, samhälle osv, osv. Man får nog ofta en likartad smak i en grupp? Man kan kanske kalla det för en kulturell åsiktsgrupp kanske!?

Men ibland kan det såklart till viss del också handla om det här med autoritetsberoendet! Fotografen, Hen, e ju en erkänd och berömd person! Då måste ju hen också ta bra bilder!
Å dom andra, som inte e så där väldigt imponerade av kändisens fotograferande,
och klagar, dom e bara jobbiga och oförstående och fattar inget! ;)

Så man borde nog kunna ta mer säljande bilder, om man bara vill!  ;)

/Bengan

 

 

Inlagt 2014-03-31 08:37 | Läst 3758 ggr. | Permalink(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg