Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2258 / Visst borde det gå? Att fota gatufoto utan att behöva gå ut alltså!

 

Hornsgatan


Jag har ju fotat litet enkelt, eller kanske onödigt bökigt några dagar, ni som läst min blogg fattar vad jag menar! Nu tänker jag framåt och funderar på på vilka möjligheter det finns och kanske kommer ännu mer att finnas framöver! Vi lever i en värld med en fantastiskt teknikutveckling, mycket av teknikutvecklingen handlar ju om att göra saker enklare och säkrare att använda! Tex bilar har ju blivit mycket enklare och säkrare att köra numera, med även kameror! Och den moderna tekniken har ju gort det möjligt att göra kameror som tar fantastiska bilder, och man kan även lägga in olika program både i kameran och i efterbearbetningen, program som gör bilderna mer personliga och även mer konstnärliga! Ni som sysslat litet med tekniken i digitalkameran och i de tilläggsprogram som finns, ni vet vad jag talar om!

 

Fotograf

Nu såg jag ett program på Tv om drönare, och hur en drönare kan fotografera och styras och vilka små drönare det finns! Och då funderar jag såklart på en amatörfotodrönare! Där man låter drönaren själv "gå ut" och fota tex landskapsfoto eller gatufoto? Det borde ju inte vara en omöjlighet i en väldigt nära framtid? Med tanke på den teknikutveckling som sker!

Å det kommer att finnas speciella trafikprogram som gör att många fotodrönare kommer att kunna vara ute i luften samtidigt, så ingen behöver vara utan fotodrönare! Både i sta'n och på landet kommer det att vara möjligt att köra fotodrönare överallt! Och jag har sett minikameror monterade på olika saker, på en liten mekanisk kolibri tex, och kamerorna har fantastiska upplösningar! Med tele och vidvinkel! Och allt kan ju sändas tillbaka i realtid till fotografen som sitter hemma och styr drönaren! Eller fotografen kan även promenera med virtuellt! Och så finns det såklart gatufotoprogam där drönaren kan vara självgående och själv söka efter HCB-liknande bilder i gatuvimlet! I svartvitt! Det finns bara möjligheter att se i tekniken framöver!

 

#2746682

Så vi borde snart kunna ta en fotorunda sitttande på stolen framför Pc med hjälp av en fotodrönare! Å e det litet segt att gå upp, så kan man sätta fotodrönaren på egen väckning så den själv kan gå ut själv efter mitt personliga fotoprogram! Man kan låta drönaren åka den fotorunda man själv brukar gå! Å så när man vaknar, så e fotorundan redan avklarad, och man kan ev välja bilder för den rörliga bloggen, för det finns såklart en rörlig blogg, eller så har fotodrönaren redan valt ut den bildtyp man brukar fota och lagt ut dom i bloggen! :)

Tycker framtiden ser ganska lättjobbad och ljus ut för oss amatörfotografer!

Om man jämför med att fota med en analog kamera från 1932 alltså! ;)

Ha en bra dag!
/Bengan

 

Nyköping

 

Inlagt 2014-03-24 07:14 | Läst 2844 ggr. | Permalink
Och drönaren åker nog gratis på SL dessutom =)
Svar från Benganbus 2014-03-24 08:44
Självklart gratis på SL! :)
Å så kan man hyra en semesterdrönare i tex Thailand!
Fast man e hemma!
Å då tror folk att man varit i Thailand när man visar Thailandbilder i bloggen! :)
B)
Fast det mer intressanta, för både gatufoto och annat, är väl de allt bättre och bättre 360 graders kamerorna. Istället för att fånga ett utsnitt av gatan så går man hem med "hela gatan". Sen kan ta sig en fotopromenad hemma vid skärmen istället och ta de bilder man vill =) Viss risk att man missar ögonblicken finns dock ;-)
Man kan ju alltid plåta av spelplanen för Monopol också. Ur varenda vinkel och vrå och med strykjärn och hatt.
Vilken fiktiv hemsk framtid, dvs,om man personligen vill vara på plats för att uppleva, med de fem sinnen som vi begåvats med och samtidigt åtminstone försöka att skapa något. Tänk om någon hackar styrsignalen till drönaren?
Svar från Benganbus 2014-03-24 14:50
Lugn Nils-Erik, det kommer alltid att finnas några skumma typer, en slags fotogerilla,
som smyger omkring på nätterna med sina förbjudna analoga kameror!
För man har infört utegångsförbud för att fota med analoga kameror, för dom går inte att spåra!
Å inte tar dom lika bra eller skarpa bilder heller som det digitala, det vet ju alla,
men de e inte det som räknas! ;) :)
B)
Risken med drönare är att dom släpper en bomb i huvudet på en när man ligger o sover! Hils, LO
Vilken bra idé, då kan du ju vara med själv på dina gatufotobilder! Gatufoto och selfie samtidigt.
Svar från Benganbus 2014-03-27 09:51
Nja...jag tänkte nog sitta hemma och låta apparaten åka runt å ta bilder och se'n ta åt mig äran för de bra bilderna! :)
/B



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg