Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2255 / Grindvakterna är borta, å mycke information er'e numera! Och vad är då sant?

 

 behind sunglasses...?

Hörde en liten kort debatt i går om hur TT och de flesta media blivit lurade! Den fejkade nyheten spreds med ett falskt pressmeddelande, där stod det att en grupp fredsaktivister hade kommit över hemliga uppgifter när de brutit sig in på myndigheten som har hand om Sveriges vapenexport!

De som va med i debatten i Aktuellt höll nog med om att mängden information är en del av det hela och att man inte har några typ "dörrvakter" på redaktionerna kvar längre, det e för dyrt, och så har man ofta direktuppdatering av nyheter! I stort sett så e det den som tar emot nyheten på en redaktion som lägger ut nyheten vidare också! Å den här personen kan även vara fotograf också! 
 
Å man skulle ju kunna få elever å storma en skola med rätt, förlåt, fel nyhet! ;)

Men i det stora hela, både vad gäller normala nyhetsredaktioner och andra litet mer privata, så jobbar man för att det skall vara billigt som möjligt och att snabbt att sprida informationen! Men då uppstår såklart vissa risker....

Vad jag tyckte saknades i den här "minidebatten" på Tv det va om det kom allvarligare bluffar, som gör att människor börjar tvivla på viktiga samhällsfunktioner, tex i ett krisläge!
För då kan ännu mer vilseledande information dyker upp samtidigt, och då hinner nog dom icke existerande grindvakterna med då heller, och då blir det rörigt, jag lovar!

Ok, ursäkta, nu e det fredag, nu skall vi inte grotta ned oss i nå't innan det händer!
Vi tar sakerna när dom kommer!
Nu er'e i alla fall två Jas Gripen på Gotland! :)

Men ändå, visst borde det vara förbjudet att skoja i press och media, bara för att det går att skoja!? Tänk om terrorister skulle göra så?  Skoja menar jag! Å när jag tänker på det, så skulle det även vara förbjudet att bryta sig in på ett kärnkraftverksområde, bara för att det går att bryta sig in där! Tänk om terrorister skulle göra så också! Bryta sig in och skoja menar jag! 

Ok, de e nya tider, härliga tider, och allt skall vara så billigt som möjligt!
Så nog för idag! Slut för idag!
Å ha en fin fredag! :)
/Bengan

Ps. Här e också ett reportage (På vår Fotosida) där jag undrar litet över sanningshalten...? ;)
http://www.fotosidan.se/blogs/straightphotography/straight-603-oster-om-ural-dar.htm

 

 

Inlagt 2014-03-21 08:48 | Läst 2320 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg