Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2249 / Har tagit litet timeout! De låter ju modernt va? :)

 

 

Ibland, men kanske mera ofta numera, så känner jag en liten otillfredställelse med att fota! Jag saknar något, fast allt finns! Allt kanske finns för mycket, så kan det nog vara! Så jag tar timeout ett tag så får jag se hur det går! Nu menar jag timeout från digitalkameran! Jag tog en analogkamera med mig i går då vi va borta över helgen! Och hur gick det då? Ni ser själva, inte en nytagen bild i bloggen idag!
Men visst tog jag några bilder, men dom e inte framkallade än! :)

Å va e finessen med det här då? För mig så betydde det att jag funderade litet mer innan jag tog en bild! Och så blev det inte så många bilder tagna!

Och de bilder jag tog kom i en annan ordning, först funderade och tittade, se'n kanske jag tog en bild! Inte tvärt om, att jag efteråt funderade på varför jag tagit så många bilder! ;)

Och det kändes bra att fota litet mindre, eller mer eftertänksamt....
För jag tror inte mest blir så bra i det långa loppet!

Men hyffsat nytagna bilder kommer! Jag tror det i alla fall!
Ha en fin söndagskväll!
/Bengan

 

 

 

Inlagt 2014-03-16 18:52 | Läst 2049 ggr. | Permalink
Lusten att fotografera kan inte alltid finnas där när man vill. Ibland kan lusten komma om man tvingas sig ut. Problemet som jag ofta stöter på när jag pratar med folk är att de saknar något att fota. Något som känns meningsfullt och utvecklande, något mer än en fotopromenad.

Då är det bra med projekt. Du har ju ditt boxningsprojekt. Man kan ta porträtt av vänner eller arbetskamrater med mera.

Men jag tror inte att man ska förakta pauser heller. En paus kan vara att fota på annat sätt, som du gör. Eller att sitta och pilla med gamla bilder. Då har man förhoppningsvis mer energi när man fotograferar igen.
Håller helt med dig, pauser e viktiga! Aktiv vila kallade man det när jag idrottade!
Aktiv vila e även bra för en sk. fotokonstnär!

Boxningsprojektet fortsätter som vanligt, bla nu på onsdag! Tror det e på tredje året!
Å så har jag ett annat Pg, men det e litet svårare, där e det Inte så lätt att komma till med kameran...
Det måste få ta tid att skapa förtroende... :)

Men jag tror det e viktigt att ibland inte bara försöka borra sig vidare i ett fotande, för man kanske tror att de e enda vägen att bara jobba hårdare! Utan lösningen kanske e att ta en paus och se det litet från ovan, då kan fotokrampen släppa!
Eller så inser man, att det här ämnet va inte min grej! Å de e väl ganska bra även det!
/B
froderberg 2014-03-17 12:02
Jag håller med. Om man inte känner lust att fota behöver inte lösningen vara att tvinga sig ut. VIsst, det kan funka ibland. Men det kan också slå tillbaka. Finns ju inget som säger att bara för man är fotointresserad så måste man känna list att foto varje dag. Man kan ju inte plåta för plåtandets skull.

Det är kanske bättre att man istället söker en ny infallsvinkel. Går en kurs, letar efter bilder som inspirerar en och så vidare för att hitta något mer meningsfullt att fotografera. Och känns det meningsfullt ökar lusten.

Med ett pågående projekt är det lättare att inte känna skuld när man inte har lust att plåta bara för att solen skiner.
Det är nog bra att ta en liten paus om man känner på det sättet, fotograferingen ger sig säkert till känna när tiden är mogen. Själv har jag tröttnat på det sätt jag normalt fotar med jakt på skärpa och perfektion, materialsport mer eller mindre alltså;) Har alltmer börjat se på andras bilder för att få inspiration.

http://www.stevehuffphoto.com/2014/03/12/brazil-2014-by-colin-steel/

/Stephan



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg