Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2242 / Jag har litet svårt med den nya tiden, men de har väl med åldern att göra....? ;)

 

 

Vi har en brandsläckare! Ni vet en så'n där röd tub med en liten slang som står i ett hörn! Förr i världen, ;) så kunde man fylla på de här släckarna när trycket va lågt, men numera så lämnar man den till återvinningen och köper en ny brandsläckare! De e väl bra att återvinna såklart, men det känns ändå litet konstigt?
Å vad tror ni den nya brandsläckaren e tillverkad i för land?  ;) 

Och så har ju min Canon G10 tröttnat, eller vägrar att dra in objektivet,
och jag har kollat litet vad det skulle kosta att reparera den, och inser efter en koll i reklambladet från Elektriska Stormagasinet, att de e billigare att köpa en ny kamera, som sannolikt tillverkas i samma land som brandsläckaren! 
Å vem vet, snart kommer väl mycket annat av våra helsvenska grejer, typ IKEA och Volvo att tillverkas i det där landet, om det inte redan e Pg! ;) :)

Men nu höll jag på att komma in på politik, ursäkta, vad gäller tillverkning av brandsläckare och kameror och en del annat i Kina, men i dag skall vi vara lugna i bloggen, för visst kan billigt ibland vara bra, å så e de vacker väder i Gnesta!
Man kan ju säga så här också, om man inte tittar på månen, så kanske den inte finns! :)

Och efter att ha varit på återvinningen i veckan, så verkar det här ändå fungera ganska bra! Jag menar, det kommer hela tiden transporter med omoderna grejer som skall slängas! Men även trasiga grejer såklart! Men mycket transporter blir'e! 

Men, för att återgå till min egen vardag idag, så blir det framkallning av film, städa litet på tomten, aska ur pelletspannan, klippa ned några buskar och se'n handla, men först ut med Roffe! 

Å så åka till återvinningen med brandsläckaren såklart! Den pressas nog ihop till ett litet rött och sött metallpaket! ;)

/Bengan

 

Ps. Helt klart en mycket omodern kamera, men kul att fota med, och går utmärkt att få lagad om det nu skulle behövas nå'n gång! :) 

 

 

  

Inlagt 2014-03-12 08:32 | Läst 2295 ggr. | Permalink
Jo, det är andra tider nu. Köpte en 6 kilos brandsläckare på Jula för 250 spänn och den kommer naturligtvis inte att servas om 6 år. En brandsläckare är ju en utpräglad säkerhetsanordning så att byta ut den var sjätte år i stället för att rengöra, byta packningar, ventil, pulver och trycksätta kanske är en bra idé.

Jag har bara råkat ut för ett kamerahaveri och det var en Pentax, Made in Phillipines som gav upp efter 4 år. Det finns ju för övrigt en och annan kompakt som görs i Japan som Fujifilm och Panasonic om man skulle vilja påverka lite;)

http://www.youtube.com/watch?v=I4MkVQoJRAM

/Stephan
Svar från Benganbus 2014-03-12 15:26
Det här ligger i tiden vad jag förstår! Att köpa nytt!
Men jag kämpar emot med min mobil från 2003, min dator från 2002, å min gamla Leica! ;)
Nå'n måste ju göra litet motstånd! :)
Men till saken, att tillverka en brandsläckare i Kina och sända till Sverige...
Hur kommer den hit? Nå'n liten avgas blir det väl på vägen... ;)
Men den va billig! :)
Svar från Benganbus 2014-03-12 22:35
Stephan!
Tack för youtube-tips om hur man laddar/fyller på sin brandsläckare! :) :)
B)
Det är konstiga tider vi lever i. Ditt inlägg triggade mig att skriva en blogg. :)
-affe
Svar från Benganbus 2014-03-12 22:36
Affe!
Läst din blogg!
Den va bra!!
/B
Jag tror inte det stämmer med återvinning i stället för laddning. Läs sista stycket i denna länk.
http://www.rsyd.se/Privat/Brandsakerhet-i-hemmet/Handbrandslackare/
Det kan ju vara så att "återvinningen" innebär att släckaren lämnas för återladdning?
Svar från Benganbus 2014-03-12 18:51
Du har nog rätt Benny....
När vi köpte den senaste brandsläckaren, de va för att det inte fanns nå'n laddare i Gnesta, och när vi köpte den nya, så sa butiken på vår fråga, "de e billigare att köpa en ny brandsläckare än att hitta nå'n som fyller på!"

Har tittat runt litet på webben just nu och det som i stort sett står, de e: "Var laddar du en brandsläckare?
Fråga där handbrandsläckaren är köpt eller kontakta ett brandredskapsföretag. Kontrollera innan du laddar om den gamla vad priset är för en ny då det kanske är billigare att köpa en ny"
Vi betalade 275:- för vår nya....
De e så här kommunisterna tar över världen! Med billiga brandsläckare! ;)
/B
Ps. Å vad gäller Stephan Axelssons inlägg och EU, de va i alla fall annorlunda förr i Sverige innan EU! :)
Var nog lite slarvig när jag sa att släckaren skulle bytas ut efter 6 år. Senaste svenska normen SS3656 från 2001 säger 10 år och sedan verkstadsgenomgång. Att betala 250-350 kronor för en kinesisk brandsläckare (finns det andra alternativ??) och sedan efter 10 år betala för en totalgenomgång med fyllning för 600-1000:- verkar väl inte helt smart. En gång i tiden och före EU hade vi svenska särnormer för i stort sett allt i vårt samhälle. Då var det enklare att hitta svenska produkter;)

http://www.brandredskap.se/pdf/SS3656.pdf

/Stephan



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg