Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2231 / The Brave New World!

 

#2614225


Har hittat en ny fuktion på min Fuji X100, spännande! Och hittade, eller fick nys om några andra funktioner i förrgår, som gjorde att jag knappade in några extra småjusteringer vad gäller svartvita bilder i kameran! Man kan ju i princip skräddarsy sin kamera numera! Och få kameran att ge mycket mer personliga bilder! Å om det inte funkar, så kan man pröva en annan inställning tills man hittar den inställningen som speglar min fotografiska personlighet allra bäst! Kul och intressant! De e nästan så man kan gå vilse i alla tekniska möjligheter som ges numera!

Och har kameran även utbytbara objektiv, då kan man skapa ännu mer personliga bilder genom att köpa ett nytt objektiv! Och numera kan man ju också skicka upp bilderna direkt på en internetarena så alla vänner kan få se bilderna nästan i realtid!  Vilken konstnärlig frihet de e numera! Och så kommer det nya kameror hela tiden, med ännu mer tekniska möjligheter, så'nt kallas  progress! :) 

The Brave New World! Visst e det fantastiskt!!

/Bengan


Ps. Men så här kunde man ju inte göra förr...?
Undrar vad man gjorde i stället när man ville visa upp sin fotokonstnärlighet....?

 

Inlagt 2014-03-01 09:22 | Läst 1862 ggr. | Permalink
Det är därför jag inte gillar att fotografera i jpeg. När jag fotograferar vill jag fotografera, inte tänka på alla kamerainställningar som jag behöver göra. Att hålla på och fippla med kameran i samband med fotograferingen distraherar mig och gör det svårare att tänka på det som händer framför kameran.
Hej, synd bara att vi inte är konstruerade för alla dessa snabba omställningar utan bara blir förvirrade, men det är vi för dumma att förstå- ha de.
Om man förmår plöja alla de hundratals sidorna i instruktionsboken (och begripa dem) så är det sant att man har en enorm bredd på möjligheterna. Men de flesta varianterna är tillgängliga bara i Jpeg. Hur man gjorde förr? Jag har funderat på det. Men de bästa fotograferna var trollkarlar i mörkrummet, den saken är klar.
Läser precis Aldous Huxleys "Du sköna nya värld". Han är fortfarande aktuell.
Finessen är att få människorna att trivas med sitt slaveri.
Det funkar.

Kanske är "Du sköna nya värld" en bättre skildring av vår tillvaro än Orwells 1984?

Aldous skrev boken 1932 och den är därför förmodligen ingenting för dagens ungdomar som förgäves väntar på appen.

/H(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg