Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2223 / Fuji X100 Monochrome och livet på Fejan!

 

 

 

Tack för alla intressanta synpunkter i förra bloggen om svartvitt direkt ur kameran bla, skall snart tillbaka för att läsa igenom kommentarerna igen! De e så här man jobbar smart! Man frågar, för man vet att det finns både kunskap och andra åsikter väldigt nära!
Så tack för alla kommentarer! Kända som okända som kommenterar, tex D76!  :)

Vad gäller svartvitt direkt ut ur kameran så skall jag pröva att fota så idag med Fuji X100!

Och vad gäller DN i dag, så brukar tecknaren Hans Lindström ha en del godbitar för sig! Idag punkterar han våra liv på Fejan! Och även i bloggen! Men det får man inte bry sig om som konstnär! :)

/Bengan

 


 

Inlagt 2014-02-23 08:43 | Läst 2559 ggr. | Permalink
Jag förstår inte? Fejan är en ö i Stockholms norra skärgård! ;)

Själv kör jag inte så mycket svartvitt, men om jag gör det så brukar jag fixa till det i råkonverteraren. Då liknande det metoden som Stefan skrev om, fast i råkonverteraren. Ibland använder jag dock varianten att ta in bilden i PS, gå över i lab-läge och sedan kasta a &b-kanalerna. Sedan tillbaka till gråskala och kanske lägga på en liten kontrastkurva. Jag tycker det brukar bli bättre än att bara gå till gråskaleläge.
Det viktigaste är att man tänker svartvitt när man fotograferar. Ljus, skugga och kontraster. Ingen teknik i världen hjälper dig att fixa bilden i efterhand om du ligger fel i tänket redan från början.
Det var så många som kom med synpunkter och åsikter i går så jag lät bli, får bli nu i stället. Det jag gör ibland är att ställa in monokrom för att "ställa in mig själv" på svartvitt. Sedan tar jag ändå raw-filen för själva redigeringsjobbet. Varför? Joo, för att jag har blivit van vid raw. Min tro är att det du gör - jpg + lite jobb med redigering - är fullt ok för det mesta. Något sämre bilder går bättre att rädda om de är raw, har jag hört (och upplevt), men du tar väl inga sådana!
Hans Lindström lyckas alltid vara både vass och rolig. Jag skannade in denna och lade den i mappen humor. Den sammanfattar elegant orsakerna till att jag aldrig gick med i Facebook, och antagligen till varför du gick ur.(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg