Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2212 / Så va det en recension av Rheborg i DN, även en recension av Fotografiska!

 

 


Det va mycket att läsa om foto i DN i dag. "Älskade fotografi" heter rubriken, med besök på bla fyra olika fotoutställningar! Vad gäller recensionen av Fotografiska i Stockholm, så här e ett delcitat från texten i DN, "Och har man inget kulturellt kapital att att förlora kan man inte heller falla. I dag e inte bara alla fotografer. Alla är också konsthallsentreprenörer."

Läs gärna DN. Kultur i dag, det är faktiskt mycket intressant om fotografi!
Även från Moderna i Malmö bla.

 


Och en sammanfattning av dagens fotografiska läge, de e nog att det e mycket bilder, både på fotoutställningar, och på webbens olika visningsformer! Sedan vet jag inte om det är mängden av bilder som för fotografin framåt, sannolikt inte! Utan det kanske bara blir för mycket när "alla e fotografer?" För hur skall man kunna hitta de intressanta fotograferna bland alla bilder?
För den som nu ev skulle vilja försöka?

Eller nu e det kanske så här, om man vill komma fram som fotograf alltså, så är det viktigt med en bra uppbackare! Eller ha bra kontakter! En bra kontakt/uppbackare som känner att det går att tjäna pengar på fotografen! Å då bör nog den uppbackade fotokonsten inte vara alltför konstig, eller för "konstnärlig" eller fota för "svåra bilder"!

De e nya tider liksom! Härliga tider! Och väldigt många bilder!  ;)

/Bengan

 

 

Inlagt 2014-02-13 09:37 | Läst 2531 ggr. | Permalink
Jag tycker att det bara är kul att så många som möjligt testar på att fotografera nuförtiden. Vissa lägger av direkt, andra fortsätter. Men ju fler som håller på med fotografi, desto större blir intresset för det. Därmed inte sagt att fotografin skulle bli bättre av det. Men det skrivs mer, blir fler utställningar osv, med ett ökat intresse. Härligt ;)
Jag tycker nog att det " konstnärliga " ibland är litet för framträdande i bildbeskrivningen av den ex. förbipasserande vardagen och de göromål som utförs av människorna i vardagen.
Varför inte med en bra bild beskriva en händelse, där fotografens skicklighet och känsla för motivet är övergripande utan några konstigheter?
Min egen ambition i den fotografiska världen har varit att söka dokumentera de människor, som jag mött samt att söka dokumentera händelser och platser som jag drabbats av resp. besökt, med varierat resultat, men efter att avslutat yrkesliv har gått om tid att betrakta och ta lärdom av för min vidare utveckling inom fotografin
Tack för tidnigstipset! Vi har DN på jobbet men inte alltid man hinner skumma igenom den och då missar man intressanta artiklar. Men tack vare dig kunde jag sno hem bilagan!



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg