Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2209 / Släpp kaklet nu, å kom ut i bassängen och ha kul med oss i stället! ;)

 

 

Så varför fota analogt?
De e kanske inte e nå'n existensiell fråga, eller så är det kanske det!

Jag vet såklart att det finns nästan oanade möjligheter ute i bassängen, man tycker man e friare liksom, har större möjligheter att röra sig och allt e enklare, å så e man tillsammans med andra likasinnade och har ofta mycket trevligt! Och så kommer det nya spännande badgrejer hela tiden! ;)

Men,
nu kommer det där ordet men...  ;)

Så det är därför jag har framkallat en rulle film nu på morgonen, men jag vet såklart att de e väldigt omodernt, och skall strax klippa ned filmen för att sätta den i negativark, och sedan ta en påtår innan jag börjar se vilka negativ jag ev skall skanna! :)

Men Obs, jag använder ofta digitalkamera till bloggen, det e faktiskt väldigt smidigt! :)

/Bengan The Zombie

 

 

 

Inlagt 2014-02-12 11:12 | Läst 2503 ggr. | Permalink
Kan säga att jag "jobbar på det" =) Efter en diskussion här hemma kom jag fram till att "polaroid" kameror ännu görs, Fujj Instax då. Inte allt för dyrt. Så en sådan står på listan, lite lagom analogt.

Dock sneglar jag själv på om man kanske skulle titta mot Lomography och köpa något med ett bakstycke som tar Instax. Bara för att "lura" en själv att testa på att köra helt med analog film. Sådär när man liksom har en kamera hemma ändå =)

För visst blir man sugen när man läser i bloggarna här och i forumet. Det verkar så enkelt, så smidigt och så ROLIGT. Något som säkert bara kommer att leda till att man svär och förbannar världen den dagen man provar. Men men, den dagen den sorgen! ;-)
Svar från Benganbus 2014-02-12 14:15
Man måste våga att prova,
annars kommer man att gå hela livet och undra... ;)
/B
Hej Bengan,
Jag har ibland varit med om att främlingar hejar på en när jag går omkring med analogkamera hängandes runt halsen och tänker, kanske inte helt osökt, att man just då ingår i en gemenskap liknande den hundägare verkar ha. Att man hälsar på varandra, inte för att man på något sätt är bekanta, men för att man har samma intresse. Eller är det analoga rentav en livsstil? ;)
Svar från Benganbus 2014-02-13 08:44
Hej Lisa,
det e nog en "livsstil" på nå't sätt, i alla fall för några som inte har vett att släppa taget om det analoga! ;)
Konstigt e det nog också, nu när det finns mycket enklare sätt att fotografera på!
Och även om resultaten kan likna varandra, så finns det nå't i det analoga som e litet svårförklarligt,
och även lockande, trots att det e klart bökigare att använda som sagt!
/Bengan
1kej 2014-02-14 00:45
Kan det vara det långsamma tempot och känslan att sväva lite i osäkerhet innan man fått negativen ur fixet som drar, måntro? Det finns nog lika många anledningar som det finns analogfotografer, tänker jag, men det är ju en möjlig. Själv är favoriten att hitta en gammal rulle jag inte kommer ihåg vilka rutor det är och framkalla. Som en liten julafton mitt i vardagen :)

Hur går det med förkylningen? Hoppas du känner dej bättre!



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg