Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2207 / Bild från Fotomässan i Älvsjö. (Leica/Sonnar)

 

 


Framkallade en film i går och hittade en bild som jag tog på senaste fotomässan i Älvsjö. Jag hade gått runt och fotat människor på mässan med en Leica IIIf och ett Sonnar 1,5/5 cm objektiv. Men de va litet knepigt faktiskt, då avståndsmätaren på den här Leican e svår att använda i sämre ljus, och sökaren inte e så mycket bättre den heller!

Intressant och kul va det i alla fall! Bilden ovan e tagen på full öppning på optiken och sannolikt en 1/25-del.  Film e Tri-X på 800 ASA.     * Det kan ha varit Bl. 2 också...!?

 

Och som jag tror jag sagt tidigare, jag fortsätter att fota ett tag till med en Leica IIIf, se'n får vi se vad det blir!   OBS! Kameran på bilden här e inte en Leica IIIf, utan en Leica IIIc, lika bra att skriva det, det finns folk som ser bra här på FS! ;)

/Bengan

 

 

Inlagt 2014-02-09 19:49 | Läst 2251 ggr. | Permalink
Modellen är chefredaktören för tidningen FOTO men det kanske du visste.
Svar från Benganbus 2014-02-09 20:12
Jorå, vi pratade några ord också när jag tog bilden!
Jag föreslog tex mera analogt foto i FOTO! :)
/B
Du har lyckats fint med skärpan - med tanke på omständigheterna.
Kul med dom här gamla T-Sonnarerna f:1,5 som välsituerat folk kunde köpa här i Sverige mitt under brinnande krig. Runt 70 år på nacken, och ett utmärkt resultat. Var kommer dagens gluggar och kameror att vara om 70 år?
Trots sökaren och det lite knöligare handhavandet är "skruv-Leicorna" smyckelika. Att hålla en Leica II i handen ger en omedelbar upplevelse av kvalité. Har man inte gjort det är det ingen idé att förklara.
Att Sonnaren levererar är jag väl medveten om. Ett favoritobjektiv.
Fint porträtt förresten.
/H
Jan Almlöv tillträdde 1988, vilket gör att han är den chefredaktör som varit längst på denna post.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg