Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2199 / Snöpulsning, medvetande och kamerabyte!

 

De har varit litet segt i helgen, men igår och idag va det i alla fall litet snöpulsning! I går försökte vi ta en väg som leder över ett gärde upp genom en skog som normalt är hyffsat gångbar, men nu va det litet svårare! Vinden hade gjort drivor på fälten, så snödjupet växlande mellan 10 och 60 centimeter!

 

Men på tillbakavägen hittade vi ett fyrhjulingsspår över ett annat gärde, då gick vi tillbaka i de spåren! Idag bara en snöpulsakortis med Roffe på ett tredje gärde, och sedan ganska mycket läsning då vädret inte inbjöd till så mycket annat.

Vad gäller läsningen, så i samband med Kiels universitets 300-års jubilemum för ett antal år sedan, så höll fysiologen Dietrich Trinker ett föredrag, som i stort sett säger att det strömmar in en miljon fler bitar i hjärnan via våra sinnen än vad vårt medvetande sedan uppfattar! Och vart tar de här bitarna vägen då? Hjärnan verkar "kasta" det som inte är för stunden nödvändigt eller livsnödvändigt! Jag fortsätter nu läsningen med Libets försök, "En halv sekunds fördröjning!" (Ni som vill kan googla på Benjamin Libet!)

 

Visst påminner kameran litet om "The Generals FED"?  :)

Jag har se'n Fotomässan nästan bara använt en gängleica för mitt analogfotande tillsammans med några olika Sonnar-objektiv. Börjar bli trött på Leica! ;) Byter till Contax G2, men även där med Zeiss-objektiv, se'n får vi se hur det går!

 

Fotomässan! De kanske syns va? ;)       (Fotat med Sonnar 1,5/5cm, Leica IIIf och Tri-X) 

Ha en fin söndagskväll!
/Bengan

 

 

Inlagt 2014-02-02 18:43 | Läst 2730 ggr. | Permalink
Vill man ha kul med hjärnan, kan man ställa sig framför en spegel. Sen tittar man åt höger och åt vänster, utan att röra huvudet. Vad ser man? INGET!

Hjärnan stänger nämligen av synen när vi flyttar ögonen. Vilket gör att vi inte kan se ögonen röra sig i spegeln =)
Hej Bengt.
Jag satt och lyssnade på "Ønskekoncerten" på radion. Och när de spelade denna tänkte jag genast på dig och Roffe.

http://www.youtube.com/watch?v=2TObbIEtwdw

Shu-bi-dua var en mycket humoristisk och populära gruppe - bildades 1973 som lekte med språket.
Hälsningar från Erik / DK



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg