Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2194 / Den nya Tekniken är fantastisk! Skulle nog Aldous Huxley ha tänkt! ;)

 

 

#1428587

 

Läste om den här affärsmannen som gjorde en sajt där han sålde uppgifter om straffade grannar! Men jag tycker att man e för sent ute när det redan hänt! Det gäller att stämma i bäcken, å inte i ån! Innan ett brott sker alltså! De e bättre att få uppgifter om grannar som har litet underliga intressen, så man vet vad som kanske kommer i framtiden...

Att hålla koll på allas betendemönster, det e inget problem numera! Med litet god vilja alltså! Då många handlar med kort, köper via iPhone, surfar via dator och mobil och man kan lätt följa det här, även om det gäller olika platser, man fotar på olika platser, så e det mycket lätt att göra ett Big Data-program som kan slå larm när det blir litet avikande beteende! Mycket lätt att göra ett sån't program! 

 

Ansikte..

Man kopplar ihop en del hopsamlade uppgifter (som säkert redan nå'n har gjort) tex om det sker köp i butiker med litet ovanligt innehåll, eller då man handlar konstiga prylar via nätet, ofta, eller titta på konstiga program på Tv, och för att inte låta det bli en slump, så kan man se om nå'n tittar litet för länge på nå'n typ av program, eller e för länge på nå't resmål, besöker nå'n konstig klubb, vilka biografer man går på, och får konstiga telefonsamtal! Å laddar ner litet konstiga bilder! Onormala beteenden för oss alltså!

Å om polisen e litet smart, och har ett sannolikhetsprogram via Big Data, så tar man in de här personerna innan dom gjort nå't och låser in dom! Då slipper vi några kommande brott av just de här!

 

Nattljus

Det här va bara mycket, mycket kortfattat av de fantastiska möjligheter som finns i dag via Big Data! Visst e det fantastiskt! Å då säger nå'n, men en bov borde väl kunna hitta på nå't för att undvika att lämna de här spåren? Knappast troligt i dag!

De skulle väl vara att promenera till en butik, eller att möta en underlig kompis, utan mobil, och se'n betala med pengar, om det är pengar inblandade, pengar som man haft liggande i en byrålåda sedan lång tid och se'n gå hem några mil i snöyran! Men det skulle nog se skumt ut om nå'n såg det?

Mao, med Big Data kan man lätt hålla koll på sina grannar innan dom spårar ur! ;)
Eller om grannarna tänker göra nå't som vi andra grannar kanske inte gillar! Å då kan vi flytta i tid, innan det händer nå't! För barnens skull!
De här vore väl en bra affärsidé å sälja!? :)

/Bengan

Ps. Man borde nog även ta med tex ungdomssynder i det här registret, tex strykjärnsintresse, då man ofta kan ana den kommande livsinriktningen! Då blir registret bra och heltäckande! 

 

Södertälje Hamn...

 

 

Inlagt 2014-01-28 13:22 | Läst 6651 ggr. | Permalink
Bra inlägg om vår sköna nya värld Bengan!
-affe
Det har väl redan gjorts en film om det här där Tom Cruise spelar en polis som jobbar just med förebyggande verksamhet med datorhjälp. Det är nog inte långt borta...
Turligt nog har vi ingen smart poliskår som kan tolka Big Data. De behöver dessutom inte fler brott än de redan lägger i högen kallad "balansen". Där ligger anmälningarna till sig i sex månader innan en duktig polisman flyttar ärendena till en annan hög som heter uppklarade brott, vanligtvis med motiveringen att bevis saknas.
Så, Vi kan lugnt strunta i Big Data.
Svar från Benganbus 2014-01-28 18:05
Big Data kan tolka sig själv! Och ge order till Polisen! :)
"Den där e skum! Ta in hen för säkerhets skull innan det händer nå't!" ;) :)
B)(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg