Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2192 / Jag väntar nog litet till...vis av tidigare erfarenhet! :)

 Stormen kommer..

 En unik värld...?

Det gäller att se det bästa ögonblicket, eller planera så man inte gör nå't i onödan! Jag sitter och kollar så jag inte kommer ut fel "på plan" liksom! De har hänt mig tidigare, så jag väntar ett tag till och läser litet under tiden!

Läsningen ja, jag håller på å läser litet fysik, mycket amatörmässigt, men kommer såklart in på existensiella frågor där också! Carl Wilhem von Nägeli va professor och botaniker och hade några funderingar om Universum. Om Universum är tillräckligt stort, så finns möjligheten till att samma saker upprepas på en annan planet, i ett annat stjärnsystem, så i förlängningen skulle det betyda att du och jag även skulle kunna finnas någon annan stans.

Nu verkade inte universum vara tillräckligt stort, tyckte man i alla fall för några år sedan, men så kom några teleskop i satelliter, och teorier från fysiker som frågade varför vårt universum skulle vara det enda och unika universum, och att vi kanske lever i ett slags multiversum?
Och då kanske Von Nägelis tankar från 1800-talet inte är så främmande längre, men kanske mera skrämmande...?
Har det här någon betydelse, att vi inte hittar några gänser, och att vi nog inte e unika...?

Allt blir större och kanske även konstigare vad gäller Universum, om man utgår från det vi uppfattar dagligdags via våra sinnen. För inte så många generationer sedan så va jorden platt, och solen kretsade runt jorden. Sedan utvidgades gänserna både inåt och utåt, och vi blev inte så unika längre, utan kanske bara slumpens barn på planeten i stället för någon skapares barn?
Och nu kanske den existensiella ensamheten ökar? Eller misstro istället för tro....?
Och någonstans ute bland de oändliga antalet stjärnvärldar så finns kanske en planet som liknar jorden, och på den planeten...

Ok, nu hörde jag att det e dags att gå ut och skotta snö! För kommunen snöplog åkte just förbi, så då lägger han inte upp nå'n vall på det jag nyss skottat! :)

Vi hörs!
/Bengan

Ps. 20.30. Tillbaka efter en timmes snöskottning och en timmes "promenad" med Roffe!
Nu kommer en öl att smaka bra! :)

 

Inlagt 2014-01-27 16:05 | Läst 2463 ggr. | Permalink
Sina sinnen ska man inte lita på..... :) (Gammalt indianskt ordspråk)
Vem vet hur allting fungerar.-..egentligen.
Din bild är fin
Alla kulturer har sina skapelseberättelser och sina förklaringsmyter. När det nu sedan kommer till kritan, får man väl se om den ena egentligen är så mycket bättre än den andra.
Jag gillar verkligen bilden. Så stilla. Och ett sätt att färdas som har så lite påverkan på miljön att det knappt blir krusningar på vattnet. Underbart.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg