Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2191 / Att vara frånvarande mitt i gemenskapen! Med fina Gatufotobilder!

 

 

 

Det här e nog känsliga saker också, eller irriterande som Bengt Ohlsson säger, så en viss varning anbefalles inför läsandet! ;) Alltså, författaren och krönikören i DN Bengt Ohlsson betraktar de smarta telefonerna och hur vi använder dom. Du nya sköna värld liksom!

Och så är det mycket fina bilder med i artikeln tagna av fotografen Hans Malm! Mycket fina Gatufotobilder! Respekt för dom bilderna!

Läs gärna artikel i dagens DN!  Den som vill alltså!

Avslutar med ett citat av Bengt Ohlsson: "Jag ställer den sorgsna frågan, vad smartphonen gör med oss, så du skall slippa göra det. För det är naturligtsvis ingen rolig fråga att ställa. Den är så ängslig och irriterande. Den representerar en hållning som ingen vill veta av. Den klamrar sig fast vid bassängkanten med blå läppar i stället för att kasta sig ut och ha skoj med alla andra".

Ha en fortsatt fin söndag! :)
/Bengan

Ps. Bengt Ohlsson e bra på språket och att beskriva  iPhoneverkligheten! :) Jag har läst den här artikeln några gånger nu, och den e bra! Den här artikeln spar jag! Jag sparar tidningen alltså! :)

 

Inlagt 2014-01-26 08:44 | Läst 2579 ggr. | Permalink
Smartphonen gör ingenting med mig - jag har ingen. Jag såg faran med en gång när den seglade upp! Med andra ord, dagens artikel om saken i DN saknar relevans för min del. Jag bläddrade bara förbi.
Just av den anledningen har jag det senaste året börjat lämna telefonen hemma när jag ska ut på stan eller träffa människor. De smarta telefonerna har en väldigt obehaglig tendens att rycka bort oss från närvaron och deltagandet i nuet.
Svar från Benganbus 2014-01-26 12:58
Köp en så'n där Clas Ohlsontelefon eller vad det kallas!
Tror det e en litet udda trend som kommer! ;) :)
Du kan ringa med den, och om du ser de små knapparna,
så kan du även SMS:a!
Men det tar tid att skriva ett SMS! Varning! :)
/B
Har läst den på morgonen och gissade att du gjort detsamma;)
Frånvarons Gemenskap........fyndigt!

/Stephan
En rätt stor del av tiden som de smarta telefonerna konsumerar har nog med Facebook att göra. Men nu spår analytikerna att Facebook kommer att få problem framöver! En annan sak: En av de smartaste telefonerna, iPhone 5, är dessutom en riktigt usel mobiltelefon pga dålig antennteknik! Källa: Ny Teknik. 15 januari. Vid svag signal: Håll den mellan tummen och pekfingret i övre vänstra hörnet. Ganska svårt att prata så ...
Svar från Benganbus 2014-01-26 17:27
Facebook har redan problem!
Jag är inte där längre! :)
Orsak, jag hinner inte! :)
/B
syntax 2014-01-26 19:04
Du är en klok man Bengan.
Jag har en känsla av en snabbt framväxande infantilisering. En ohelig allians mellan en skenande teknikutveckling och människans slapphet.(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg