Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2182 / De besatta! Eller "oordningens" fotografer!

 

Visst kan man hitta fotografer som har så att säga ordning på sina bilder och grejer och en klar målsättning med sitt fotograferande som blivit litet berömda, men frågan e ändå om den här berömdheten bara finns när fotografen levererar bilder och syns?

Om man vill bli riktigt, riktigt ihågkommen så fodras det kanske nå't annat än det här!? Så det motsatta e kanske ett säkrare kort för a bli berömd på litet sikt? Om man nu har de tankarna att bli berömd litet mer långsiktigt? För kaos har en granne! Och att hålla ordning på saker och ting omkring sig, jobb, kariär, familj, det tar tid från fotograferandet, som tar tid! ;)

Så man måste nog våga, och söka sig fram litet på sidan om allfartsvägarna! Å det e nog ännu viktigare i dag! Och även ha tid för det! Nu menar jag inte att hålla kameran upp och ned eller nå't liknande, med att gå på sidan om allfartsvägarna med sitt fotande!

De bör nog även finnas en lång långsiktighet, och/eller besatthet också, å inte bara e en tillfällig "konstnärlighet" för å visa upp för stunden, eller för pressen! 

 

Jag sitter och läser i några böcker till förmiddagspåtåren, bla The Jazz Loft Project med W Eugene Smith. Ett annorlunda fotoprojekt, de e nog det minsta man kan säga! ;)  

 

Å när man tittar på den här sidan i boken, så e det helt klart ett mycket, mycket annorlunda fotoprojekt!  Kameror åker ut och in på pantbanken!


Och jag tittar på andra fotografers bilder, och läser om Model, Arbus, Frank mfl, mfl, och att det ofta finns en viss besatthet i ämnet, och annat för oss som e ovanligt, som nog är en av de gemensamma nämnarna för de här fotograferna. Å att man är inne i sitt fotografiska ämne en mycket lång tid! De här e ingen veckoredovisning av en semesterresa, eller litet bilder tagna på jobbet, de här e en livsresa! ;)

Och visst kan det bli en ojämn bildkvalitet även från de här "besatta" fotograferna, så kanske vi tycker ibland, men då och då kommer bilder och bildprojekt som gör att dom här fotograferna aldrig kommer att glömmas bort! 

/Bengan

 

Inlagt 2014-01-20 12:16 | Läst 2211 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg