Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2181 / Tårtan på onsdag och skidor idag! Och inget om nå'n kändisfotograf! ;)

 

Idag va det litet lugnare på flera sätt ;) bara litet kletskidor och se'n sota ur pelletspannan!
Och en del läsning! Håller faktiskt på att förkovra mig vad gäller Germaner och Arier och så'nt!
Men de e inte lätt, för de verkar vara ganska rörigt vad gäller de här grupperna eller vad man skall kalla dom för, om dom nu egentligen har funnits som nå'n större enhetlig grupp?

Men litet senare i den här historien, så kallar i alla fall Islänningarna sitt språk för Danska!
De e därför begreppet Dansk tunga fanns! Man talade Danska i Norden och även på Island! :)
Senare, under tidig Medeltid, började Danskan långsamt förändras och blir en litet mer svårförstådd dialekt för oss! ;)  Men dom gör bra öl! :)

 

Å så va det skidor idag på Gnesta skidstadion! OK Klemmingen, orienteringsklubben här i Gnesta, har plogat upp en hel skidstadion, trots att det finns så litet snö! Man har en omvänd snöplog som drar ihop snön till en remsa och trycker sedan dit ett skidspår på snöremsan! Så av c:a 5 till 10 cm lössnö blir det ett 10 cm packat och fint skidspår! Hokus Pokus! Vi tog det lugnt idag, det fick bli en första utrustningstest under en timme! Vallan från förra vintern funkade hyffsat bra även i år! Men det tog litet på mina armar då jag fick staka en del! :)

Skall ta en tur till skidstadion i morgon också! Jag tror de e bra för en fotograf att röra på sig! Så känns det för mig i alla fall! :)

 

- Å varför kan jag inte få va med och åka skidor, frågade Roffe i går?  De beror på flera anledningar, sa jag, svåra att förklara för dig.  - Gör ett försök att förklara i alla fall, men jag misstänker att du e rädd att jag kör ifrån dig, de e nog de som det hela handlar om, sa Roffe! Tror du det, sa jag.
(Undrar om man kanske skulle kunna använda Roffe som draghund, skall nog försöka sälja in den grejen, så slipper jag fixa skidor å stavar åt honom!) 

Å i veckan så har vi vårt första Konstrundemöte inför Konstrundan i Gnesta i september! Och senare i vår kommer vi att få samma problem som Fotografiska, att försöka välja ut bra och intressanta konstnärer! Men det e flera tunga konstnärer med i arbetsgruppen, med mycket lång erfarenhet,  å det känns bra för mig! 

Och så e det fotograffika på Tårtan, eller Ellens Fotografiska, nu på onsdag vid 15-tiden och fram till 18.00! Gata Horns 32 alltså!

Så väl mött på onsdag!
/Bengan

 

 

Inlagt 2014-01-19 19:50 | Läst 2324 ggr. | Permalink
Det var ju tur med vallan. Fjolårsvalla har annars en tendens att vara rött klister...
Min för tillfället kryckiga gång kanske ger mig bra stak-armar. ;-)



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg