Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2178 / Kunde inte låta bli att tänka på Fotografiska idag.

 


Fotografiska, "En av världens främsta samlingsplatser för fotografi. Vårt uppdrag är att visa såväl de välkända stora fotograferna som de nya namnen. Vi ska etablera den svenska fotokonsten i världen och den internationella fotokonsten i Sverige"

Det låter spännande och intressant tycker jag! Jag har sett några utställare på Fotografiska, världsberömda klassiker, och även nu e en världsberömd på plats, Elliot Erwitt. Elliot är även en duktig porträttfotograf, han menar själv att det inte är någon skillnad att fotografera kändisar eller okända, de e bara det att kändisar säljer bättre. 

I dagens läge kan jag inte låta bli att tänka på när Micke Berg blev lovad en hängning på Fotografiska, men Fotografiska backade ur i sista stund, och jag har en annan fotograf, Johan Arhur Ekebert, som jag mycket väl skulle kunna tänka mig på Fotografiska, men han fotar nog en annorlunda verklighet, fast det e nog också Backstage på nå't sätt....

Men det e nog det här med smaken, som e litet olika,
eller kanske, vad som säljer bäst!

Ha en bra helg!
/Bengan

 

Inlagt 2014-01-17 22:23 | Läst 2132 ggr. | Permalink
Micke fick ju tillbaka sin utställning på Fotografiska. Vet inte om han tackade nej till det eller inte. Men curatorn gjorde ju en pudel. Missade du det?
Svar från Benganbus 2014-01-17 22:44
Jag vet om att man vände,
men jag blir inte klokare på Fotografiska med det fotografiska för det! ;)
/B
matlep 2014-01-17 22:53
Vad precis är det du inte blir klok på?
Micke Berg skulle passa utmärkt på Fotografiska, så jag hoppas att vi får se honom där.
Och som Mattias skriver här ovan... "shit happens"...
Svar från Benganbus 2014-01-17 22:53
Jag vet inte om han skulle passa in riktigt ;) Micke e en ovanlig och spännande och kanske litet kontroversiell svensk fotograf, å de e väl det som känns litet ovant för Fotografiska! ;)
/B
Peter-L 2014-01-17 22:57
Lip talk.... ;)
Jag förstår inte storheten med det Fotografiska. Det är klart att de är magiskt och allt det där. Men det är ju bara en tom lokal utan att en fotograf sätter upp sina bilder. Det borde väl finnas andra tomma fina lokaler att hänga upp bilder på?
Vilket porträtt, så bra bara...
Svar från Benganbus 2014-01-18 10:33
Tack och bock!
/Bengen
Grymt bra bild!
Svar från Benganbus 2014-01-18 10:32
Tack för det Jonas!
/B
Och det är ingen idé att föreslå utställningsansvarige någon bra fotograf för framtida utställningar. Jag gjorde det för ett år sedan och fick ett automatsvar att det inte fanns plats för fler utställningar. Fotografiska var bokat hela 2014. Som om de skulle stänga sen, va? =) Jag hade räknat med ett mer seriöst svar, typ: Tack för tipset, vi ska se närmare på förslaget. Färre bokstäver, liksom, men trevligare.
Svar från Benganbus 2014-01-18 10:14
Jag tror det e viktigt att se Fotografiska som det är, en kommersiell verksamhet med foto som huvudinriktning. Man gör bedömninger vad som ger mest! Och försöker att boka in lockande fotografer, för verksamheten alltså!
Lönade fotografer, skall det nog vara! Och går Rheborg bra in!
Man samarbeter med andra utställare och ser att HCB-fotografier är nära Sverige och då bokar man in honom. Å de e väl kul för dom som inte sett HCB hela sitt liv ;)

Vad gäller unga fotografer, som kanske skulle kunna bli upptäckta, eller även äldre som väntar på upptäckt, lycka till, om du inte har bra kontakter eller föräldrar som kan hålla skutan flytande för konstnären!
De e liksom nya tider numera, men det uppfattar nog bara den som varit med en längre tid! ;)
/B

Ps. Avdelning främmande ord! Vad e filantropisk verksamhet....?? :)
Fin bild, Bengan. Jag tror att dina boxningsbilder kommer att hänga på Fotografiska en vacker dag :)
Riktigt bra bild du fått till där :-)

Själv skulle jag vilja se Hans Gedda på Fotografiska :-)



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg