Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2175 / Jaha, vad skall man blogga om i dag då! Teknik kanske? Leica kanske? Å 13.000 inklick!?

 
Under de här åren jag bloggat har jag såklart märkt vilka bloggar som får många inklick, teknik funkar ofta bra, och för mig funkar ofta ett speciellt märke extra bra!  :)  Och några andra saker funkar också bra, vilka det är säger jag inte! Alla hemliga bloggknep avslöjar man inte!   ;)

Nåja, nu e det ingen större plan i mitt bloggande, utan jag speglar bara mitt eget intresse och måste ibland hålla tillbaka mitt nördande och försöka visa litet av min sk. seriösa sida! Men det e även intressant att läsa andra bloggar utifrån det jag skriver om!

Alltså, de blir inget om Leica idag, och jag visar bara en bild! Bakgrunden till bildvisningen är att jag kanske skall få hjälpa till med bilder till en gala i Eriksdalshallen framöver och sitter och tittar på andra bilder i sammanhanget. 

 



Och det e väl här som en viss del av problematiken med bilder vi visar på FS, jag kände och såg nå't för jag va på en speciell plats, och tog då den här bilden, men för er andra som inte va med,  så kan bilden nog kännas litet oförklarlig? 
Så jag förklarar litet!  De här e i Eriksdalshallen 1964! Mannen ingick i boxarens följe och sitter vid ringen och försökte se mellan rep och rörelser när det va paus. Mannen rör sig hela tiden också. Man ser även en hand med en svamp för att torka av boxaren med! Och det va en hög ljudvolym och jag va mitt i det hela, å de va trångt och knuffigt! 

Och det är nog det här som många av våra bilder handlar om, att kunna förmedla något till människor som inte var med vid bildtagningstillfället, och kanske inte förstår varför bilden togs!

Alternativet e då att göra en bild så bra att den blir intressant för flera! Å mera lättläst liksom! Ett mera allmängiltigt innehåll! Om ni nu tänker på Gallerix, så e det inte mitt fel! ;) Men man kanske inte behöver gå så långt som till Gallerix, men det här tål nog att tänka på i alla fall!

Och skall inte försöka ge mig in på vad en bra bild är! Inte i dag i alla fall! De blir nog som att prata om bästa ölen!  ;)

Vad gäller bloggar för övrigt och många inklick, en egen blogg som jag inte blir riktigt klok på vad gäller inklick alltså, de e en av mina tidiga bloggar med över 13.000 inklick!  Å ingen teknikblogg eller presentation av nya digitalkameror e det heller! ;) Visserligen e det bilder på en kvinna, men de e bara porträtt! ;)  Å den här lilla avslutningen har inget att göra med senaste numret av Fotosidan Magasin! Nu fick ni mera reklam FS! :)

/Bengan

Ps. Leica va faktiskt med på bilden här ovan, kom på det vid närmare eftertanke! Bilden e tagen med Leica M2 och en 35:a!

 

Inlagt 2014-01-15 09:08 | Läst 1884 ggr. | Permalink
Ja, man kan verkligen fråga sig "vad är en bra bild"? Svårt att definiera är det i alla fall. Den bild du visar här tycker jag är bra. Men jag har svårt att förklara varför.
Svar från Benganbus 2014-01-16 08:53
De här kommer vi nog aldrig fram till, vad e en bra bild!
Om vi inte sätter upp regler för hur en bra bild skall vara! ;)
/B
Boxning var jag på ett antal gånger i början på 60-talet. Jag hade en kompis på tryckeriet som jag jobbade på då som var reprofotograf men också boxare och medlem i landslaget. Jag kommer bla ihåg att jag trängdes med kände DN-fotografen Roland Jansson. Klicken kommer och går...
Svar från Benganbus 2014-01-16 08:50
Roland "trängdes" jag med på Nalen! :)
/B



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg