Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2174 / Idag litet av en mellandag, å framtiden på Fotosidan, och skall börja rensa bort litet kameror.

 

 

Fel tåg på fel spår! :)  Fast de kanske inte e nå't att skämta om...?

I går avslutade jag i alla dagen med att hämta min fru på en tågstation tidigare än Gnesta, då de här "Kalle Anka-tågen", som någon på Tv kallade järnvägen för, fick bromsarna att gå varma i kylan! Tråkigt för de andra resande som inte kunde bli hämtade, för dom fick sitta kvar på tåget!

Vad annat då, jo jag har fått erbjudanden från olika bilbesiktningsbolag, tidigare va det bara ett bolag som skötte det hela, och sände även ut en påminnelse och en förstatid redan inbokad! Inte vet jag orsaken till ändringen, och varför, och billigare är det inte!

 

Skall framöver börja plocka fram litet kameror och se vilka objektiv och hus jag inte kommer att använda.

 

Och talade nyss med Micke Borg på telefon, han och familjen mår bra och Micke har en spelning på gång i Tyskland, kul!

Försökte locka honom tillbaka till Fotosidan, men de e nog svårt. De e kanske han som e på rätt spår, man kanske skall "gå vidare" i stället? Men just nu e Fotosidan ändå hyffsat intressant, fast bloggarna har nog blivit litet Facebook-liknande, "kolla var jag har varit under sommarlovet, eller under semestern, eller se vad jag ätit!" ;)  Eller så e de så här en modern webblogg skall vara?

Och de kanske ligger i tiden det här korta och koncisa? I bland e det ingen text alls i en blogg, bara en bild! De e kanske därför som bildpoolerna blivit mer fattiga på bilder? Så varför då ha pooler egentligen? De går ju lika bra att visa sina nytagna bilder i bloggen, eller? 
 
Läste tidigrae statistiken på FS (men den e numera borttagen) man kunde se bla åldersfördelning, storstad/land, betalande i olika grupper, och en del annat vad jag kommer ihåg. De va intressant tyckte jag. Å även kunna se hur många överåriga som va med på FS! ;)

Jag för min egen del tycker jag att tekniken tar över mer och mer även här på FS, men det verkar ju funka för FS del, då det sannolikt e många som gillar kamerateknik. De va nog så även på Fototidningstiden vad jag minns, mycket tester och teknik, i alla fall de senare åren.

*  Å ursäkta mej, kommer ihåg en fototidningstid då det va mycket naket också! De e kanske nå't för Fotosidan magasin! ;) :)

Men som sagt, Poolerna, dom tycker jag börjar blekna litet här på FS, i alla fall för mig, och det är blogg och tråd som gäller! För det e ju ofta i bloggen som man visar sina nytagna bilder. 

Men jag är kvar ett tag till på FS, i alla fall i bloggen året ut, men bloggar kanske inte så ofta framöver!Om det inte e nå't väldigt viktigt som pockar på! ;)

Å vem vet, FS kanske ger trogna kunder rabatt! Som i vården! ;) För det e bättre att behålla långsiktigt betalande kunder än att försöka ragga nya kunder, för det e då som det bökiga börjar!;)

Måste sluta nu, har mycket annat att göra!
Är ju pensionär! :)

/Bengan

 

Ps. Här i huset bodde tidigare konstnären Lars Hillersberg, nu har PEAB jämnat till marken och byggt hus här....

 

 

Inlagt 2014-01-14 12:43 | Läst 2384 ggr. | Permalink
Man bör gå vidare
Svar från Benganbus 2014-01-14 16:20
Ständigt! ;)
De e väl därför jag haft ett antal jobb innan pension! :)
/B
Snygg kamera!!! Och jag har hört att den gluggen ska vara riktigt bra också, en bra kombo. Behåll den :)
Svar från Benganbus 2014-01-14 16:21
Vad gäller det här kamerahuset, så e du starkt partisk! :)
Och optiken e helt Ok!
Jag har provat! :)
/B
Är det den här sidan du saknat?
http://www.fotosidan.se/statistics/
Svar från Benganbus 2014-01-14 16:19
Vet inte riktigt, för jag kommer inte in där!?
/B
EGW 2014-01-14 18:25
Inte jag heller.
Wolfgang 2014-01-14 18:33
Inte jag heller!
Håller helt med dig vad gäller Facebook-liknande bloggar och bloggar, som endast innehåller en bild utan text.
Svar från Benganbus 2014-01-14 19:14
Tack, då e vi två i alla fall! :)
/Bengan
Jag är ju kvar på FS, men använder i dag mitt konto bara för att kommentera bloggar. Och jag betalar inget längre. Jag gissar att det är nödvändigt för FS att förnya sig, om man ska kunna behålla medlemmar och värva nya. Min egen uppfattning är att papperstidningen tagit alldeles för mycket av kraften från redaktionen. En papperstidning i vår tid? När man har en web community att utveckla?

Jag antar att det där huset inte såg ut som en ruin när Hillersberg bodde där. Men i dag måste något göras åt det, annars störtar det snart samman. Det tycks ju vara en bedårande plats i alla fall.
Svar från Benganbus 2014-01-14 19:13
Vad gäller Hillersbergs hus, så har jag bilder på grävskopan senare...
Nu ligger det fina och ganska dyra bostadsrätter där med utsikt över Frösjön.
Progress brukar det kallas...
/B.
Jag kan säga att PEAB gjorde ett bättre jobb än Hillersberg. Ja alltså jag har varit där många gånger de senaste 20 åren så jag kan nästan säga att jag vet jag jag snackar om ;-)

Vad det gäller långsiktigt betalande kunder så kan man konstatera att det manliga släktet viker av vid 78,86 enligt wikipedia. Om just Du är en prioriterad kund beror på hur väl du tar hand om dig själv så att pengarna kommer in eller hur?

//Tommy
Svar från Benganbus 2014-01-15 09:15
Nja... Jag va inne hos både Hillersberg och i flera av de nya lägenheterna, tyckte det va mer hemtrevligt hos Hillersberg faktiskt! ;)
/B
tomazon 2014-01-15 09:16
Jag har bara sett exteriören, så jag litar på ditt omdöme :-)



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg