Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2172 / Vinteräventyr i utmarkerna! Och en kontroll av Leica "Kältefest" special!

 

I dag va det några timmar i friska luften som gällde, innan mörkret skulle falla med en duns! Vi tyckte väl att - 9 inte va mycket att tala om, men klädde oss i alla fall litet varmare, för det är lättare att sätta på sig kläder man har, om det behövs, än att sätta på sig de kläder man inte har, om det skulle behövas! :) Vi tog bilen till vägs ände, å de va på ett gärde! Där upptäckte vi att det blåste! Frisk vind och - 9 betydde täta kläder på direkten! 

 

Men efter några hundra meter så kom vi in i en skyddande del av Taigan, eller i en del som ligger ganska nära Taigan, och då kändes vinden mycket mindre! Vi hade planer på att gå en väg förbi ett ödetorp för å se var vägen se'n tog vägen! De gick ju bra, men se'n så slutade vägen mitt i ett hygge! Ursäkta, föryngringsyta heter det ju! Men måste nog ändå klaga på städningen på den här föryngringsytan, för det låg väldigt mycket grova grenar kvar så det blev mycket svårgått! Och har snö fallit, så ser man inte gropar mellan grenar och skogsavfall så det gäller att sätta fötterna lugnt i backen! Nu va det ingen tjäle heller så det fanns en del vatten under här och var! Roffe trampade ned sig en aning och blev blöt upp till magen, så jag frågade Roffe, "fryser du nu när du blev blöt?" 
"Va, vem blev blöt", sa Roffe! Vi e nog alla litet olika!

Å så ville jag kolla min Kältefest Leica! Den e ytterst aningen glapp på de flesta lagerställen, med minimalt med fett sannolikt kvar, ganska perfekt för kyla! :) Objektiv blev ett 28 mm som jag ställde på 5 meter, om det skulle bli svårt att fokusera senare, och hängde kameran utanpå jackan!

Jag brukar ha kameran innanför jackan, och ta fram den då jag fotar, det funkar utmärkt ned till - 38 i alla fall! Har testat! Men nu, nu ville jag se om det hände nå't med IIIf. Nu e de här nog bara litet svalt för en Leica IIIf, det hade nog behövts nedåt - 40 för att jag skulle märka nå't ovanligt, men hade ju bara - 9 och en hyffsat bra kyleffekt att tillgå i dag tyvärr!

 

Och varför gick vi då den här vägen egentligen, jo vi skulle gå och kolla renan om den va i vinterskrud och tyckte att en liten omväg skulle vara trevlig! Så här såg renen ut då! Å ni som inte vet det tidigare, så e det här en konstinstallation! Mao, en konstnär har ställt den här renen mitt ute i skogen helt på sidan av stigar och vägar! De kallar jag för spännande konst! Ingen presentation! Ingen informtion som du får hjälp att tycka med! Inget nam, inga tidigare utställningar! Visst e det häftigt och ovanligt!
Du måste tycka helt själv!

 

Renen stod där vi lämnat den för nå'n månad sedan, bra på nå't sätt! Inga fotspår! Kanske nå'n fågel pickat litet!? Som sagt, det här e spännande! 

Nu va det nästan vindstilla mellan granarna, men det började skymma, så tillbaka mot bilen, för vi hade några kilometer dit! Jag brukar inte låsa bilen när jag parkerar så här, man vet aldrig vad lås hittar på i kylan!

Väl hemma efter nästan tre timmars snöpulsande, så kändes allt bra, även efter en liten glögg! De konstiga är att jag inte blir speciellt hungrig efter såna här promenader!? Jag blir mera hungrig, eller kalla det sugen, då jag inte gör nå't? Konstigt va?

Nåja, alla e vi olika som sagt, och kameran la jag ned i ryggan innan jag tog in den i huset! Ställde också ryggan i källaren, för att få en långsammare upptining.  

 

Jag tog nog en femton bilder med IIIf, men använde såklart inte Leicaviten i kylan!


Så vare' med den här dagen!
Hoppas ni också haft en bra dag!
/Bengan

  

Inlagt 2014-01-12 21:12 | Läst 1889 ggr. | Permalink
Bra färgbilder med Leica,n

Benge i Sötälje
Svar från Benganbus 2014-01-12 22:07
Ps. PÅ Leican! ;)
Z i Gnesta



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg