Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2168 / Hur gjorde man förr när man skulle lägga in moln i bilden?

 

 

Sitter och bläddrar i Gösta Skoglunds klassiker, och det e intressant av många skäl, dels att se hur man löste problem i bilden som vi idag gör med några knapptryck i PS! Och även se att vissa fotografiska brabildtips ännu gäller, som att gå nära ditt motiv, leta efter en bra komposition, ta flera exponeringar osv!

 

Nu kan man i ärlighetens namn nog också påstå att det blivit enklare att fota numera, de e som när Kodak släppte sin kamera med "Tryck på knappen, vi gör resten!" Fast nu är det digitalkameran och så PS och några appar istället för Kodak!

Men jag tycker den här boken är väl värd att titta i och vissa kapitel är klart läsvärda!

Annars e det mycke nu! Ni som inte kommit in i den här pensionärsituationen tror kanske att de e bara å sitta å mata duvor va? Sorry, de e bara vad ungdomar och marknadsfolk tror! För marknadsfolk e ju ofta ungdomar!

Men, en fördel e att många projekt numera e frivilliga, till skillnad då man jobbade, då va det bara e gilla leget, men då många av de är projekten e så intressanta så tar jag ofta till mig litet för mycket!
Har i alla fall lovat att ha synpunkter på ett internetprojekt framöver, då jag jobbade med sån'a här saker innan "La Dolce Vita!" Nu e det inte teknik det handlar om, det får ungdomarna ta, utan de e tänket! Tänk va! ;) Och hoppas såklart att jag kan tillföra något litet!

/Bengan

Ps. Skriver inget om väderförändringen, för den har ni nog uppfattat själva! Å det har Roffe också, för han ligger fortfarande och "sover" då det småregnar ute just nu! :)

 

 

Inlagt 2014-01-10 09:01 | Läst 1712 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg