Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2166 / Att förbereda en Leica inför vintern! Eller det e viktigt att ta sin fotografi på allvar!

  

De flesta har nog förstått att bistrare tider väntar framöver, eller att vi nu går in i en svalare kallvädersperiod! Och vi som kommer att fortsätta med ett vinterfotograferandet, vi kan förbereda oss på flera sätt, bla genom att sätta varmare kläder på kameran! :)

Jag har fått hälp av Olle Janson från Ellens fotografiska, med införskaffandet av vinterutrustningen. Olle har internationella kontakter! Och de här vintergrejerna har jag bloggat om tidigare, för det e en fattig kinesisk bonde inblandad, även om några fritänkare på Fotosidan inte vill tro det! ;)

 

Här ser ni de värmande grejerna på kamerorna!

En liten tråkig notering i sammanhanget, de e att Olle tyvärr har skadat sig i foten! Enligt normalt icke bekräftade uppgifter, eller kalla det obekräftade, blev han skadad vid en landning! ;) Ni vet kanske att Olle gjort rymdskutt tidigare? Har visat det i en blogg! Men tillfrisknandet verkar gå bra, Olle va på Ellens igår med kryckor för att slippa frånvaronotering!

Hur som helst, ett litet vintertips för er som tar fotograferingen på högsta allvar! :)
Och tack för hjälpen Olle! Nu kan vintern äntligen få komma!

/Bengan

 

Ps. En annan finess med snö och vinter, de att Roffe i stort sett kan kuta rakt in i huset utan en mellanlandning i badrummet för en fotdusch! :)

 

 

 

Inlagt 2014-01-09 08:28 | Läst 2170 ggr. | Permalink
Hej,
Bra att du stöder bönder i Kina. Hoppas att Roffe har bra utrustning för vintern.
Klapp till Roffe
Bob
Största fördelen med ett sådant där skydd är förmodligen att kameran inte blir så förbaskat kalla att hålla i. Annars tycker jag det är lite meckigt - men stiligt! :-)
Ja nu kommer det kallare väder, det enda jag inte gillar med Leicorna är att sökaren tenderar att imma igen när man bär kameran mot jackan. Har du något bra tips?

Missade uppropet, får be hunden skriva ett intyg om laga förfall som jag kan visa upp nästa gång. ;)

-affe
På den analogen tiden gjorde Leica reklam att en Leica M funkar vid temperaturer +50 till -50. Och det kan man ju tror på, eftersom den är mekanisk.
I slutet av 90-talet var jag en vecka i Björkliden i början av februari. Temperaturen varierade mellan -10 och -40 och exponeringsmätaren, dvs batteriet till den, på min M6:a la av direkt så fort jag öppnat beredskapsväskan.
Jag bytte till nytt batteri, men samma sak igen.
Och det berodde nog på att batteriet är placerat utan isolering på framsidan av kamerahuset. Kameran funkade förstås, eftersom den är mekanisk, men det gäller att ha en extern mätare i en varm ficka.
Du är rolig du...
De verkar sitta som de skall, i alla fall. :-)
Du har väl inte glömt att Roffe också behöver en vinteroverall! Hils, LO



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg