Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2164 / Dagens läsning, om fotografi och en del annat oroande!

 

 

Men en stor del av den oroande läsningen håller jag för mig själv, för det kan ibland bli upprörda känslor även här på Fotosidan! ;)  Och jag vill att alla skall ha en lugn start på dagen! 

Men kan väl i alla fall berätta att det e stora grejer Pg i Nyköpings skolor from idag. Man slutar servera kött i skolorna på onsdagar! Det här beslutet har såklart väckt upp heta känslor och även protester, bla frågan om hur barnen skall orka med skoldagen, samt att beteckningen en "köttfri dag" är kränkande mot köttproducenterna! Men man har som en extra säkerhet bestämt att utvärdera det här försöket efter ett år!
"Tror det e mycket viktigt att utvärdera det här försöket med konstiga onsdagsmatvanor så vi inte halkar ned ytterligare i Pisa-undersökningen", så skulle nog stadsläkaren August Tert ha uttalat sig!

Vad gäller foto, och det sk Fotografiska samtalet, så va det en intressant artikel i DN i går, "Foto mellan verklighet och fantasi" Ni som kan er fotohistoria förstår nog vad det här till en viss del berör! Men inget är nytt, nya tekniska landvinningar har alltid utlöst nya estetiska vågor! :)

Och idag e det Ellens fotografiska!
Väl mött runt 15-tiden!
/Bengan

 

Inlagt 2014-01-08 07:47 | Läst 2050 ggr. | Permalink
Där ser man. Våra barn gick i en skola där man inte fick servera kött eftersom köket inte var godkänt för det. Och dom har klarat sig utmärkt.

Krister
Svar från Benganbus 2014-01-08 11:15
Å jag har inte ätit kött på nära trettio år, å jag har klarat det bra tycker i alla fall jag själv! :)
Men de e klart, visst bli man "mobbad" då och då!
Kompisar e sådana! ;)
/B
Svenskarna har blivit ömhudingar. Vikingarna vänder sig i sina gravar.
Svar från Benganbus 2014-01-08 11:19
Curlingsporten fanns inte då! :) I alla fall inte i Svitjod! :)
B)
Mat och religion är känsliga saker.
Kött, mjölk och ost får inte ifrågasättas.
/H
Jag växte ju upp i efterkrigets Berlin, och vi hade som så många andra ond om pengar, varför det var vanligt hemma med minst 3 köttfria dagar per vecka. Skolmaten innehöll aldrig något kött. Och på de andra dagarna, när det serverades kött, då var dessa dagar extra festliga. Trots detta hade jag bra mattebetyg :-)
Nu blev det visst felnumrerat igen.

Det här är *inte* bra ... ;)



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg