Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2161 / Hoppsan, över tio år på Fotosidan, å har de här tio åren varit värda nå't? Å så Tårtan 2014!

 

 

 

Får väl börja med standardrepliken, "Tänk va tiden går!" ;) Och visst har tiden gått fort, om man bara tänker på starten och nuet här på Fotosidan, men tänker man på vad som hänt, både här på FS och i verkligheten ;) så har det hänt mycket, så tiden kanske inte har gått så fort när man räknar in helheten av livet! Så egentligen e det som har hänt på Fotosidan bara ett loppspott i Mississippi! Skämt bara! För det har ofta varit kul och trevliga saker på FS!

En liten sammanfattning!
Jag har träffat ett antal trevliga människor, även duktiga fotografer här på Fotosidan, tänk va! ;) Som gjort att jag fått fundera på mitt eget fotograferande, även fått tips och råd, också om foto, tex om RAW! ;) Så helt bortkastad har inte tiden på FS varit, snarare tvärt om! ;)

Men i alla såna här sammanhang, så tror jag att man själv måste ta tag i vissa saker, även om de första tipsen eller kontakterna har tex kommit här på Fotosidan! Och många av de spännande ideér jag fått, dom har tex även kommit på Ellens bageri, eller Tårtan som lokalen numera heter, där blir det ofta som ett "Institute for interesting photo ideas and tips on exciting books and exhibitions" Och ibland så får man faktiskt också se en och annan spännande kamera på Tårtan!  :)

Men internet i all ära, jag tycker att många spännade tankar, även vad gäller foto, det utbyter jag gärna öga mot öga med människor, och då ofta över en kopp kaffe! Och på ett ställe där man kan samtala i lugn och ro! Nu är det här ingen kritik mot de ibland stojiga mötena på Tårtan, absolut inte! :) 

Å snart e det dags för Tårtan igen! Kul! Tänk va tiden går! ;)
Startdatum kommer i dagarna! Måste stämma av i Roffes Agenda först!

Mycket mer va det inte idag!
/Bengan

 

Inlagt 2014-01-04 10:32 | Läst 1900 ggr. | Permalink
Tio år på FS, en av de aktivaste bloggarna dessutom! Och jag har varit tio år i Canada. Jag gick med på FS först 2009, dessförinnan hade jag inte hört talas om FS. Det är sant, tiden går. Jag har blandade känslor för saken. Som pensionär anfäktas man ju ibland av sina egna frågor om vad som är meningen med det hela. Det hände väl förr också, men då hade jag så mycket att göra att jag inte hade tid att gräva för djupt i frågan. Du har ju skrivit en del i din blogg om ditt vardagsliv. Som jag tycks du spendera dagarna till stor del med ganska angenäma tidsfördriv. Det är ju liksom meningen med pensioneringen också, att man ska få ägna sig åt vad som är kul utan att behöva bekymra sig för inkomsterna. Jag ser det som ett fantastiskt privilegium. Men all denna härliga fritid måste man ju fylla med ett meningsfullt innehåll. Jag har grannar som tillbringar dagarna framför TVn. Jag undrar hur de egentligen mår? Själv har jag ingen TV. Och här i Canada betalar man ingen TV-avgift för datorn.

Roffe tycks i alla fall ha en livsfilosofi som jag kan ansluta mig till :-D
Jag ser det också som ett privilegium det här med att vara "ledig" med lön, och som sagt,
tiden går, med de funderingar som då ofta tillkommer när man blir litet äldre. Men jag tror att egna projekt e viktiga att ha! Både i foto och i livet i övrigt som pensionär!
Men jag har nog som de flesta andra, några mindre trevliga tidsfördriv, eller vad man skall kalla en liten aning ohälsa, men det får man försöka göra nå't åt så gott det går!
I morgon har Roffe tingat en tur på Sörmlandsleden igen! Han e bra på att få folk att röra på sig! Och rörelse e en bra grund för det mesta säger Roffe! Vi tar med en liten matsäck, också till Roffe såklart!
Hälsningar från Bengan (Tror säkert Roffe hälsar fast han sover just nu)

Ps. Måste erkänna att jag såg Ishockey på Tv i dag! Sverige - Ryssland! Grannen va borta så jag fick låna deras nyckel.... :)(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg