Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2153 / Aldrig får man lugn och ro! Sony A7 stör mig litet alltså! ;)

 

Ni ser "bakstycket" på optiken till vänster! Det borde vara en knepig grej för en sensor , den sista glasbiten kommer att ligga mycket nära sensorn! Objektiven här har C/K-fattning!

Så den här olycksaliga Sony A7 som verkar funka med de flesta objektiv, även äldre tyvärr! ;)
Och jag läste i min förra blogg, i en kommentar, om nå'n hade fotat med ett Jupiter-12 på en Sony A7, och hoppas snart få se bilder! Men under tiden så sökte jag på fler som försökt fota med en Jupiter-12, å visst hade nå'n det, bla den här!
http://www.dchome.net/forum.php?mod=viewthread&tid=1233232


Varför e  Jupiter-12 intressant då, jo de e för att den speciella konstruktion, å klarar Sony A7 en Jupiter-12 hyffsat, då e det väldigt bra gjort! ;)  Och de verkar den göra, men visst tappar man skärpan i kanterna, men vad e väntat? I alla fall helt klart konstnärliga bilder! :)

Så vad säger man? Er'e nå'n annan som tycker nå't om Sony A7 och dess möjligheter att ta andra och äldre objektiv? Jag tycker i alla fall de e spännande!

/Bengan

 

Inlagt 2013-12-25 17:44 | Läst 3165 ggr. | Permalink
Nästan övernördigt intressant. Ska nog titta närmare på den där A7:an =)
Läste nyss en artikel på Petapixel om A7r, där de just pratade om fördelarna med kameran och siade lite om framtiden. Jämförde lite med Canons 5D mark II. Alla prisade den innan den kom ut, alla blev besvikna när den väl kom ut, men trots "bristerna" startade den lite av en revolution när det kom till billig och bra video från en DSLR.

A7/A7r är då inte en videorevolution, utan har då sin styrka i objektiven (kan ta allt, med en nypa salt) och priset (billigare än t ex D800, 5D III mfl). Hur den förändrar branschen återstår sen att se. Och detta var från artikeln, men jag får nog allt säga att jag också håller med =)

Artikeln går att läsa här - http://petapixel.com/2013/12/23/bit-a7r-sanity-rising-trash-talk-fanboy-ism-actual-facts/
Med tanke på att du har en hel del Praktica i dina gömmor så skulle Sony a7 kunna bli den där digitala Prakticakameran som många har längtat efter! :)
/Mikael Good
Verkar vara en intressant kamera den där A7, bortsett från att den inte går på film ;-)
Jag tycker nog att bilderna i länken rätt klart visar att Jupiter 12 ger ett riktigt, riktigt dåligt resultat på Sony A7 - precis som väntat.
Vi är nog rätt många som är lätt störda över den där A7/A7r...

Särskilt för att valet av "lillebror" NEX-7 tidigare (med samma E-mount fattning) visar sig vara aningen förhastat i och med A-sjuans inträde på scenen! Får väl ta hjälp av skatteåterbäringen.

Men att använda riktigt gamla gluggar som går djupt in mot sensorn är nog ingen bra idé, även om det går, rent mekaniskt. Det finns massor (troligen tusentals) av försklassiga andra objektiv som kan användas på A7. Begagnad optik som är 20 år gammal kan faktiskt vara så bra att tidigare digitalkameror inte har kunnat utnyttja deras kvalitet. I mitt exempel var det en Apo-Macro-Elmarit-R 1:2.8/100.

http://www.fotosidan.se/blogs/luxpix-fotografi/index.htm?skip=20

Många M-gluggar går bra och det diskuteras flitigt "på nätet" om huruvida t.ex. Super-Angulon 1:3,4/21 är användbar.

http://www.fotosidan.se/blogs/luxpix-fotografi/index.htm?skip=20(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg