Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2142 / Den kontroversielle människan, eller konstnären eller fotografen, visst e dom konstiga?

 

 

We’re waiting....

 

Tänker bla på Tv som vår nutida konst! För Tv e väl också populär konst? (Obs särskrivningen!) Man kan nog titta på de program som e populärast på Tv och ta sig en funderare om de är bra konst, eller bara populär konst eller båda delarna? Jag menar e bra konst den som gillas av så många som möjligt? Och även när det gäller bilder? Våra bilder tex?  

Trevliga bilder e ju trevligt att titta på såklart! Inga konstigheter med det! Bilder som de flesta tycker om alltså! Dom borde ju vara bra bilder eller bra konst! "Å vilka fina bilder den här trevlige konstnären gör! Hen e duktig!"

 

Men så finns det alltid litet konstiga konstnärer, även bildmakare, ofta litet oroliga typer, som fotar litet konstigt och ojämt, och inte fotar dom jämt och ständigt heller, i alla fall så fotar dom inte som vi vanliga gör eller skulle vilja göra...

Varför gör dom så?
Varför fotar dom inte som folk??
Å gör Tv-program så man fattar!

/Bengan

 

Inlagt 2013-12-17 11:29 | Läst 1718 ggr. | Permalink
Det var frågor det Bengan. Det där har många nött käften och pennan på!
Man kan ju rent allmänt konstatera att förr i världen när konstnären måste få sin utkomst via det han producerade, så såg man inte till så mycket av en viss slags konstnärlighet. Om däremot någon annan pröjsar - ja då kan man rent av bli riktigt djävligt konstnärlig.
Man kan ju även uttrycka saken i termer av att konstutövning är ett slags språk. Då blir det ju inte så stor mening med språket om ingen begriper det som sägs. Med andra ord, det blir inte mycket mening med ett konstnärskap som ingen begriper. Sådant finns det ju gott om - man kan bara nämna bajskorvarna i brons på Nybroplan, som verkar ha tillkommit för att förarga familjen Wallenberg.
Läst en bra ledare i SvD kulturdelen här om dagen. I korthet gick den ut på att vi anpassar vår smak efter utbudet, ganska logiskt. Om man sedan anpassar utbudet efter smak (för att få så många tittare/lyssnare/läsare som möjligt) hamnar vi snart i ett läge med ganska enahanda utbud och eftersom man anpassat sin smak till det som bjuds, ja osv....
-affe
alf109 2013-12-17 14:34
Passade på att skriva en egen blogg om lite samma saker.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg