Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2131 / Hoppsan, de va svårt det här, missade nog skärpan en aning...

 

Jag hade några rutor kvar på filmrullen som satt i Contax S och ville testa ett Jupiter-9 objektiv på kameran. När jag passerade stationen i dag så satt Tom  (som jag fotat tidigare) i ett av väntskydden nere på perrongen. Så jag frågade om jag kunde ta en bild, det gick bra! Nu hade jag bara två rutor kvar, så det fick bli en helbild och en närbild. Här nedan e närbilden. Det va motljus och då jag hade bländat ned optiken till 5,6, så va det svårt att se skärpan exakt. Och i motljus och då Contaxen saknar Fresnel-lins bla, så anar ni nog vad en avståndsinställning handlar om!  :)

 

Så här ligger skärpan tyvärr litet bakom Toms ögon, hade jag haft fler filmrutor kvar skulle jag såklart tagit alternativbilder, men nu blev det så här!

 

 



Jag hade testat optiken tidigare mot ett litet föremål, och det blev helt Ok! Bilden här e mycket förstorad! Så de va bara att inse, att de va en inställningsskärpemiss! Jag såg inte i motljuset att ställa in skärpan riktigt. Inga stora problem! Nästa gång blir det bättre!

/Bengan

 

Inlagt 2013-12-09 18:30 | Läst 1869 ggr. | Permalink
Nu överdriver du allt. Bilden är helt ok. Tillräckligt skarpa ögon.
Även den bäste kan missa ibland! ;-)



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg