Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2128 / Det självpåtagna utanförskapet skapar i alla fall bloggar! :)

 

Men det kunde varit mindre, utanförskapet menar jag, för nu har min fru åkt till Helsingfors å tagit Tv:en med sig! (Iphone = vår Tv)  Så nu blir det ännu mer utanförskap! Men å andra sidan, de finns annat å göra, nyss va jag å Roffe ute i det vackra vintervädret, det snöar vackert i Gnesta just nu, å vi fick en fin promenad där vi kunde gå och småprata om vad som kan komma efter Higgspartikeln! De e en spännande tid i den teoretiska fysiken just nu!

Å de e helt folktomt i Gnesta den här tiden mellan 19.20 fram tills vi var hemma vid  20.30 tiden! Dom flesta en nog inne i innanförskapet!

Nu skall jag inte orda mer om det här, om avsaknaden av fungerande Tv alltså, det finns viktigare saker, tex Contax S! Och även Praktina FX! Praktina va väl en efterföljaren till Contax S på nå't sätt, och Praktina va mycket före sin tid!

 

Alltså, på Photokinamässan i Köln (april) och på Leipzigmässan (september) 1952 visades en prototyp till en kamera, Praktina!  Praktina va den första systemkameran med full utbytbarhet av objektiv, sökare, mattskivor, bakstycken, osv och hade även motor för filmframdragning. Den här kameran hade en rad innovativa funktioner som placerar den mycket före andra kameror vid den tiden. Och det tog sju år innan en liknande kameran kom, Nikon F! 

Å man kan nog lätt gissa vilken kamera Nikon-folket tittat på under konstruktionstiden!

 

Så hittar ni inte en Contax S att fota med, en Praktina går också mycket bra! 

De här va den blogg, bloggnummer, som en uppmärksam läsare saknade i turordningen!
Så här e den nu! :)

Å nu skall jag ta en liten glögg med pepparkakor efter att bloggen e klar, å se'n läsa litet!
Ha en fin söndagskväll ni med!
/Bengan

  

 

Inlagt 2013-12-08 21:18 | Läst 1778 ggr. | Permalink
Det självpåtagna utanförskapet kan vara väldigt trevlligt, och inte minst, givande. :-)



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg