Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2113 / Kvinnor e underliga! Och så en misstanke om en konspiration! De handlar om Tv-licensen alltså!

 

Börjar med det som säkert de flesta män känner igen, att vi e födda innovatörer och konstnärer, men blir ofta missförstådda av den andra halvan av mänskligheten!
Jag skall förklara litet närmare!

Vi har fått en ny pelletsvärmepanna i pannrummet och då åkte en del annat ut med den gamla pannan, bla ett mycket fint värmereglage som satt i hallen! De va en liten snygg kvadratisk sak som satt på väggen som man kunde styra värmen i huset med. Och på den fanns även en klocka och en termometer och ett antal inställningsmöjligheter, typ, dag och nattemperatur, och man kunde öka eller minska värmen på elementen, och avstängning av elementvärmen och bara ha tappvatten igång.

Med den nya pannan så kom det bara ett vridreglage att sätta på väggen...
Ingen klocka, ingen termometer och då den här grejen e mindre än den förra, så syns en bit av originaltapeten från 1940!

 

Men det är här som innovatören kommer in! Kolla här! Lika bra som förut :)

Men då kommer det synpunkter direkt, "Va snyggt att ha fyra takpappspik som håller fast en väckarklocka på väggen där den gamla tapeten syns, och så som en liten topping, den där temometern du har när du framkallar film!"

Så sågades den konstnärliga och praktiska innovationen...  otack liksom....

Men efter en stunds diskussion så får jag ändå ha det här sittande tills jag, å gärna litet snabbt vad jag fattar,  hittar en "riktig och snygg klocka", och se'n lovar att spackla och måla över den här framtittande tapeten.... 
(Varför e de jämt så bråttom?)


Ok, de om de, å nu det nyvakna intresset hos Tv att pungslå oss fattiga datoranvändare med en licensavgift, och då anar jag en konspiration såklart! Om vi tex skall kunna titta på Tv via datorn, så måste vi kontakta Telia för att få en snabbare uppkoppling! Och i vissa fall köpa en ny dator! De handlar om pengar alltså! (Min dator e ju från 2003) Känns inte det här glasklart! De e såklart en sammansvärjning!!
Nästan allt e sammnsvärjningar numera! Tv och bolagen som levererar internetuppkopplingar har såklart gått i hop i det här utan att nå'n annan än jag fattar det!

Men de som jag nu hoppas på, de e att den ökande konsumtionsfattigdomen, som sannolikt nu brer ut sig av det här, gör så att julkonsumtionen minskar! Å vems e då felet!? ;)

Annars rätt lugnt idag, va inne i Kringelstan en vända och kollade leget!
Hemligt än så länge på vad jag kollade! :)

/Bengan

Ps. I morgon handlar det nog om foto i bloggen! För jag skall försöka kolla på "Alla är fotografer" via min frus Iphone! 

  

 

Inlagt 2013-11-27 16:58 | Läst 4618 ggr. | Permalink
Har du kastat bort den gamla kontrollenheten?? Jag tror det skulle vara en smal sak att montera inkromet från den nya fula i den gamla invanda.
Kan nog vara en bra idé att uppgradera till en ny dator, inte minst av tillförlitlighetsskäl.
Gissar att du kan få en lättbegagnad och kraftfull dator ganska billigt.
/Stephan
Svar från Benganbus 2013-11-28 09:13
De e alltid min fru som e drivande vad gäller kastandet av saker i huset!
Jag e nog mera, "de e bra att ha liksom"...
Så nu har de här gamla sönderbrutna elsoporna åkt till återvinngen.. :) :(
B)
Ps. Skall nog kolla på nå't nyare vad gäller dataväg framöver....
Tack för ett underbart inlägg. Den där innovationen på väggen borde få pris, även för upphängningen.
Hälsningar Lena
Svar från Benganbus 2013-11-28 09:04
Tack för det Lena! :)
Jag kommer sannolikt med fler "innovationer" i bloggen framöver!
Man får inte tappa sugen så lätt, trots omvärldens konstkritik! ;)
/Bengan
Jag gillar bloggar med humor och här drar jag riktigt på smilbanden :))). Förstår din fru men det bästa är din sista rad :)))(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg