Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2099 / Varför gå på Fotomässan? Onödig utgift och bara en massa fotonördar, eller?

 

I helgen e det Fotomässsa i Älvsjö, om nå'n nu här på FS har missat det? Jag har varit på några mässor tidigare, startade nog med S:t Eriksmässsan ute på Storängsbotten på sent 1940-tal. Och vad kommer jag ihåg av S:t Eriksmässan då, inte ett dyft! Men kommer ihåg en hel del av Fotomässan i Nacka och Älvsjö i varje fall, å de e väl bra! ;) Å vad kommer jag ihåg då? Att de e en ständigt upprepning!

 

En massa kamerastånd! Å en massa försäljare! Å alla går omkring med påsar fulla med prospekt och billiga gratisgrejer! Å så e det några föredrag, "Alla kan bli bra fotografer!"  Men den kursen finns ju på Tv! ;)

 

Å så e det kö vid telestånden!  Telestånden är där man kan få titta i se Nikons eller Canons långa zoomar.

 

Å så e det bildutställningar i massor! Och ofta ganska dåligt kaffe på serveringarna, så varför då gå på Fotomässan? Bra fråga va?

Jag skall i alla fall gå på Mässan! För man träffar människor där! En massa trevliga människor! Som man kan snacka med! Även snacka med om foto!
På fredag efter lunch e jag på plats i Älvsjö! :)

/Bengan


Ps. Å så brukar det finnas gratisfika på ett speciellt ställe på Mässan, men man måste ha ett medlemskort med sig! För å visa att man e medlem, annars får man inget kaffe! Medlemskortet stämplas också när man får sin kopp kaffe! ;) Här e en bild på damen som stämplar! ;)
Så ni som betalat medlemsavgiften via internet får problem med att fika här såklart... :)
Å så e det inte mycket kaffe man får heller, de e nå't italiensk mått på kaffekoppen, men som sagt, de e ju gratis, å de e ju viktigt i dagens lege, och personalen e mycket trevlig! ;)

 

 

 

 

Inlagt 2013-11-18 16:05 | Läst 2408 ggr. | Permalink
Vanurå? Medlemskort har jag aldrig sett att man kan få. Men fika fick jag utan minsta problem i fjol; tror t o m det blev en på morron och en på eftermiddagen utan att någon ens antydde att det var över gränsen (och inte föll det mig själv in heller). Har man tuffat till sig? Själv hade jag gärna betalat de 15 - 20 spänn per kopp en espresso brukar kosta och sen hinka på utan krångel.

Tyvärr är förtäringen som bjuds på mässans matställen så pass bedrövlig, och köerna så oändliga, att det naturliga steget vore att packa termos och mackpaket, men det känns kanske lite väl mycket Stig-Helmer….;-)
Oss emellan, så e Fotosidans fika helt gratis, de e inga stämplar å sån't! :)
Men jag vill inte ha nå'n kö till espressomaskinen, det går långsamt nog ändå! ;)

Vad gäller de andra matserveringarna på Mässan,
så satt jag just och tänkte som du på att ta med thermos och mackor,
så illa e're faktiskt, så då e vi två om samma goda idé! :)
/B
Först har alla leverantörer stånd, och sedan sitter publiken i trappor och prång och sysslar med sitt medhavda. Vá e´re för djäkla ställe??
elgenper 2013-11-18 19:34
Ja, det kan man verkligen fråga sig… Under mitt ´aktiva yrkesliv´ besökte jag ofta mässområdet i tjänsten, och den bedrövliga maten var en pina varje gång. Tror att det är något bättre om man lämnar mässhallen och äter utanför, men det är för bökigt.

För några år sedan fanns åtminstone ett fikaställe med kaffe, kanelbullar, mazariner o dammsugare inne bland montrarna för snabba mellanmål, men det var tydligen inte tillräckligt lönsam användning av ytan… Kanske Fotosidan skulle ha ett lite betalsortiment av fikatilltugg?

Och Bengt, dum som jag är fattade jag inte att Du skojade om medlemskortet…. Mina öron äro röda! :-o)
Svar från Benganbus 2013-11-18 20:15
Per!
Ursäkta mej! Jag skriver som en kratta ibland! Otydligt så det räcker!
De e jag som skall be om ursäkt, inget annat!
De e mina öron som e röda...
Lovar bättring i språket!
Ha det!
Bengan



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg