Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2096 / Söndagsmorgon-selfie, progress och Benjamin Britten och W H Auden.

 

  

Som sagt, selfie! Å de här e första selfien i dag!  Kolla morgonfrisyren! :)

 

 



Tittade nyss på en dryga tio år gammal digitalkamera på 1,6 mpix som kostade när den va ny c:a 10.000, och funderade på vad som kommer härnäst? Med den teknikutveckling så pågår, så känner jag att en "digital filmrulle" inte är en omöjlighet längre!  Att sätta in en "digital filmrulle" i en analog kamera alltså!

Och då finns det säker några som säger, "vad skall man med den till, nu när det finns moderna digitalkameror som sannolikt fungerar mycket bättre!" De e väl en bra fråga, men jag tycker i alla fall att det skulle vara spännande, även om det här inte skulle passa så många av dagens fotografer! Så släng inte alla er'a analoga kameror! För man vet aldrig! ;)

De va en del att läsa i DN i dag, men det har blivit stora artiklar med stora bilder. Misstänksamheten säger mig att man fyller ut tidningen bättre så! Färre journalister ger såklart färre artiklar, men då gör man artiklarna större så märks det inte så mycket! ;)

Men å andra sidan, det blir mycket att läsa om en enda sak! Idag en stor artikel om Benjamin Britten. Jag undrar hur det skulle vara att läsa den här artikeln på en läsplatta? Jag som hoppar fram och tillbaka i artiklarna?

 Jag kommer att tänka på dokumentären "Night Mail" då jag läser om Britten. "Night Mail" e en intressant bildhistoriskt dokumentärfilm! För er som vill ha litet spännviddskunskap vad gäller foto! :)
http://www.youtube.com/watch?v=FkLoDg7e_ns&list=PL62091C3BACD54F79

/Bengan

 

Inlagt 2013-11-17 09:49 | Läst 2358 ggr. | Permalink
Jag lyssnade en del på Brittens musik när jag var yngre. Speciellt gillade jag hans Simple Symphony. Personligen tyckte jag nog att artikeln om Maud Nycander var mer spännande i Dagens Nyheter. Hon är bra, mycket bra.
Jag tror mig minnas, att jag läst en artikel nånstans om en snubbe i USA, som byggt en insatsför digitala bilder i en analog kamera som han tänker ta patent på. Så det är nog bara att vänta tålmodigt vid sin kaffekopp o frukosttidning, så kan man köpa det också! Ha en bra söndag me sol, för det är det i alla fall här! Med vänlig hälsning. Chrille
Ännu en röst för artikeln om Maud Nycander. Verkligen läsvärd (vi råkar ha en månads provprenumeration på DN, så vi hade tur att den kom då). Ett litet leende dock inför inledningsbilden, där hon avbildas på mattskivan till en Rolleiflex - med objektivlocket på….
Du börjar kunna det här med att ta Selfies, Bengan ;)

Jag skaffade också en diggikompakt för snart tio år sen, som kostade runt tio tusen, visserligen 3.2 MP. Men till den ingick iaf en fullversion av Photoshop 6.0 på engelska, som jag fortfarande kör till all min bildbehandling. Men nu ska jag gå över från Win XP till Win Vista, och är inte helt säker på att den kommer att funka då, tyvärr. Jag får kanske uppdatera till PS 7.0 ;)
Hej Bengt.
Jag glömde helt allt annat du skrev i det här blogginlägget efter att ha sett den fantastiska dokumentären.
Min dokumentär hjärta höll på att brista det - kanske överdriver något :-)
Men den var väldig välgjorda och så 1936! Jag har själv gjort dokumentärer (video och amatör) när jag var yngre. Om allting. Så jag gillar den här särskilt.
Tack och bra söndag.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg