Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2090 / "Alla är fotografer", och det kom ingen DN i dag, och uppdateringar hämtas!

 

Jag får ju automatiska uppdateringar från Microsoft då och då, det märker jag genom att min dator går mycket långsamt! :) Det kan ta nå'n minut att komma in på FS! Men det kunde vara värre!  Och så kom det ingen DN i dag, vi fick bara SN, å då blir jag litet sur, två morgontidningar e ett minimum!

Jag sitter ju på internet nästan varje dag av olika anledningar, här på FS, och jag sänder mail, och skall göra en kalender via PS och några vykort osv, men DN vill jag läsa på papper tillsammans med morgonkaffet innan jag går till jobbet i datorn!

Och så tittade jag och min fru såklart på programmat "Alla är fotografer" i går kväll.  Det har ju varit litet upphaussat! Jag hann hem från Kocksgatan före 21.00! Ok, nu va det här det första programmet i en serie, men varför va det så väldigt fnittrigt!?
Läste även på Svt förstasida nyss: "Lekfullt och inspirerande men det kunde vara längre. ”För 40 min sedan visste jag inte hur mycket jag snart skulle börja längta efter nästa avsnitt”.

Men de här e väl en trend just nu, glatt och trevligt och "bra underhållning" vare sig det gäller, politik, skola, eller annat i Tv! Lärandet eller det politiska budskapet, det får komma i andra eller tredje hand!
Å då litet Curlinglärande! ;)

Så vår hårt kritiserade skola får väl haka på det här litet lekfulla och fnittriga och sedan kanske få omdöme som, "Lekfullt och inspirerande men skollektionen kunde vara längre. För 40 min sedan visste jag inte hur mycket jag snart skulle börja längta efter nästa lektion i skolan!"

Så vad vill jag säga med det här då?
Jo, kom igen nu Rheborg och Schyffert, jag har sett er i seriösa sammanhang, så varför inte göra det här mera seriöst? De e inte farligt att prata litet allvar ibland, och även ställa krav och kanske tycka litet obekväma saker! Prova får ni se!
Annars blir det curling även här!
Väntar på nästa program, och hoppas....men...

Och vad gäller att fota självporträtt, som man gjorde i programmet "Alla är fotografer!" När jag sett Bernt Carlzon bilder, vad gäller konstnärs/självporträtt, de blir det mesta annat jag ser aningen blekt och även barnsligt, tyvärr och ursäkta... 
http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic/40140/825617.htm

 

 


För övrigt va det höststart för mitt eget fotograferande på Kocksgatan 24. Det va trevligt att få börja höstterminen igen! Med mycket snack, litet avstämningar av hur sommaren varit och så delade jag ut några bilder! Och tog även några bilder, men det blev bara två rullar Tri-X i går, curlingfoto liksom!Men som sagt, det va första dagen på terminen, så det bör bli bättre fart på fotandet framöver! De e tredje året jag fotar här nu!

/Bengan

Ps. Och ursäkta att jag nog inte tycker som de flesta andra vad gäller "Alla är fotografer!"   De e ju viktigt med koncensus i Sverige, så ursäkta som sagt! ;)

 

 

Inlagt 2013-11-14 08:17 | Läst 2805 ggr. | Permalink
Jo, nog var "Alla är fotografer" i flamsigaste laget. Kanske man även hade förväntat sig någon slags råd om hur man åstadkommer ett bra porträttfoto - annat än att ösa på, så att det kanske blir något.
Jag längtar nog inte efter nästa avsnitt.
Svar från Benganbus 2013-11-14 15:25
Vi e två sura gamla gubbar Peter! ;)
B)
vaktmästaren 2013-11-14 17:01
Nä, vi är tre! Jag håller med er! /Benny
en selfie expert och en konstnär, jag förstår resultatet blir lite flummigt ;)
får se om kommande avsnitt bllir lite mer tekniska och allvarliga i tonen (även om det kom upp en del intressanta frågor om jaget, som tyvärr inte utforskades så noga)
Svar från Benganbus 2013-11-14 15:24
Jag tänker på när vissa yrken namnändrades för ett antal år sedan!
För att låta lite bättre liksom! :)
Och man bytte namn på kalhygge och kallde det för föryngringsyta!
Men å andra sidan , Selfieexpert, visst låter det litet mer internationellt än självporträttsexpert,
de måste jag nog hålla med om!
Å ett fint och utländskt namn på en modern och ganska ny "yrkestitel", kan göra mycket! ;)
jonasfx 2013-11-15 13:40
det är sant! sanitetstekniker till exempel... det låter häftit tycker jag. fast lönen är nog samma som när de kallades städtanter...
Vi har normalt helt tv-fria kvällar och ser bl.a. hellre på våra egna och andras bilder. Men rubriken "Alla är fotografer" gjorde oss nyfikna och vi kopplade upp tv:n mot datorn. Efter 5 minuter hade vi fått nog och stängde av och vi längtar definitivt inte till nästa avsnitt. 10 år utan regelbundet tv-tittande gör att man inte klarar den typ av program som produceras i dag. Det känns som om deltagande personer alltid är viktigare än presentationen av programmets tema. Allt behöver ju inte vara underhållningsprogram. Synd tycker vi!
Svar från Benganbus 2013-11-14 10:31
Vad härligt att höra att det finns fler i förskingringen! :)
Vi har bara varit utan Tv i en sex år nu, men vi har också vant oss vid ett annat liv!
Men nu tittar vi på Tv nå'n gång, i veckan satt vi i soffan och tittade på Veckans brott via min frus Iphone!
Men i går såg vi "Alla är fotografer" på min frus Laptop utan nå't avbrott!
(Vi har nog för låg internetuppkoppling för att kunna titta på Tv via datorn...)
Och som sagt, resten är redan sagt!
Men det e mycket tivoli numera! ;)
/B
syntax 2013-11-14 15:19
Jag är helt utan TV i dryga tre sommarmånader, och jag har inte upplevt någon saknad.
Sedan är det ju en annan allvarlig sida av detta; Jag kan inte välja bort att betala för TV fastän jag tycker att programmen är usla och inte vill betala för dem. Har jag dator måste jag betala i alla fall. Publik Service har alltså lyckats med knepet att få inkomsterna frikopplade från den programkvalité man levererar. Ur rättsstatens perspektiv är ju detta rent groteskt.
Svar från Benganbus 2013-11-14 15:30
Men medge att de e smart, inkomstern flyter in utan krav på nå'n kvalitet,
utan kravet verkar bara vara höga tittarsiffror, för då borde det väl vara kvalitet va?
När man får höga tittarsiffror...? ;)
/B

Ps. Det borde vara förbjudet att inte titta på Tv under en längre tid!
Folk kan få otrevliga vanor!!
Farliga vanor!! :)
syntax 2013-11-14 17:30
Jag undrar det... smart och smart. Folk knyter näven i byxfickan, och sådant leder till civil olydnad: "Nää.. jag har ingen dator."
Jag tycker programmet var inspirerande och på en lagom nivå för oss amatörer och avancerade amatörer, dvs den breda publiken. Jag gissar att programmet riktar sig till just den publiken och där är det nog bra med några kändisar och lite lättsammare upplägg som ger lite inspiration.

Om man vill ha ett tyngre program med "seriös" och "konstnärlig" inriktning med yrkesfotografer så kommer det bli ett helt annat publikunderlag och kanske bara en tredjedel tittare. Det är väl helt ok för mig, men knappast ok för public service gissar jag? Jag tror att ett sånt behov snarare uppfylls via kurser IRL som det heter på internet språk.

PS: i detta fall är du troligen inte ensam om din åsikt på FS, snarare main stream ;-)

mvh Tommy :-)
Svar från Benganbus 2013-11-14 10:51
Jag tror det är som som du säger,
"så kommer det bli ett helt annat publikunderlag och kanske bara en tredjedel tittare".
Jag vet det här, att det är många tittare som räknas numera, men jag tror en så'n här serie kräver litet mer ordning och reda, och även små seriösa tips och råd, som den ev eleven kan ta till sig!
Man borde kunna kombinera det med höga tittarsiffror!?
Nu kanske nå'n säger, det kanske kommer i nästa program?
För mig va det här första programmet en trailer för nästkommande program tyvärr...

Om det nu inte bara skall vara en trevlig Tv-underhållning av två trevliga komiker?
Som av en slump visar några Leicor då och då! ;)
Allt för att få många tittare! ;)
/B
Tar det så lång tid att komma in på FS, så är det nog dags att fixa din dator, Bengan. En formatering, kanske? Eller iaf en diskdefragentering. En rensning av program som inte används, etc. Men du kan ju börja med att göra en bredbandskoll, en TPtest, för att att se att du verkligen får den bandbred du betalar för. Nån minut för att komma in på FS, låter mycket ;)

http://www.bredbandskollen.se/
Svar från Benganbus 2013-11-14 13:15
De e bra med betänketider Johan! ;)
"Vill du verkligen in på Fotosidan, eller ska du inte göra nå't annat i stället i stället?"
Så känns det då jag sitter och väntar! :)

Så det e kanske inte e helt fel att ha litet väntetider då och då!
Betänketid liksom! Som när man fotar analogt!
"Du har bara tio rutor kvar på rullen, så måste du fota den där stolpen?" :)
/B

Ps. Gör en del rensningar i datorn varje månad c:a!
Det som kunde ha blivit ett spännande program om utmaningen att fotografera och uttrycka sig eller en händelse i bildform, blev till platt intet! En s.k. Selfie Expert (bara orden ger mig frossa!) blandas in som nån sorts underhållning fast då vet man ju att ordet expert möjligen kan överträffas av ordet stjärna när det gäller missbruk av ordets betydelse. Att försöka beskriva dagens fenomen av fotograferande och hur man skall eventuellt förbättra detta föll platt o snabbt till marken som ett vissnat höstlöv! Ett program som varken var intressant eller underhållande tyvärr. Om herrarna i fråga har en seriös sida vet jag inte då jag själv bara sett dom i olika s.k. underhållningsformer, vilket inte betyder att dom inte skulle kunna vara seriösa,. Men i så fall var det absolut fel upplägg! Med vänlig hälsning. Chrille
Svar från Benganbus 2013-11-14 15:15
Å jag blir alltid litet misstänksam vad gäller marknadsföring, ämne och tittarsiffror!
För tittarsiffror e viktiga! ;)
Så vad vore inte super att låta två kända komiker eller artister, ni väljer, ha ett program om det som nästan hela folket gör, fotograferar, eller "är fotografer"? :)
Och så marknadsför man det en bra tid innan i både tidningar och Tv!
Å så sitter hela svenska folket ned i soffan för att bli bra fotografer! ;)

Nåja, det finns alltid några sur-gubbar som har synpunkter på det här,
och tycker annat, och då nästan förstör hela Tv:s folkfotoutbildning! :)
Programmet borde istället sändas i barnkanalen.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg