Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2086 / "Alla är fotografer" (Johan Rheborg och Henrik Schyffert)

 

 

Tror det här Tv-programmet kan bli intressant, enligt vad som står i DN i alla fall. Men det finns även litet provocerande och känsliga beskrivningar i artikeln, "En ständigt växande våg av bilder exponeras och visas upp - men är verkligen alla fotografer?"

Och Henrik säger, "- Folk kommer till första stadiet fort. Det är lätt att köpa en dyr kamera eller en plugin till en bildbehandlingsprogram och få det att se ut som om man är ett estetiskt proffs. Men att komma till nästa steg, att berätta historier om personer, dit är det jättelångt."
De flesta stannar på det första stadiet; instagrambilder med maskrosor i motljus eller blöta kattungar, men steget till att verkligen säga någonting - dit är det jättelångt. Det har jag verkligen förstått."

Det kan bli intressant att se den här serien, men som sagt, det kan vara känsliga saker som behandlas, för även vi fotografer kan känna oss mobbade! Vi e ju ett känsligt folk, enligt David Eberhard. Eller så får man börja tänka om litet i sitt fotande, om man nu vill göra det!

Men trots de här oroande antydningarna i artikeln, så verkar det i alla fall vara ett intressant program, på flera sätt som sagt!  Om jag nu inte kommer att känna mig alltför påhoppad under sändningen och slår av programmet! ;)

Och så här säger också Rheborg, "Jag hyllar långsamheten och att det finns en filmrulle som till slut säger nej!" Å nu finns det såklart risker med ett så'nt här uttalande av en kändisfotograf! Sannolikt kommer antalet analogfotografer nu att öka! Men inte för att försöka begränsa antalet bilder via film! ;)

  


Tyvärr så kolliderar det första programmet i serien med mitt eget fotande på Kocksgatan 24 nu på onsdag! Men programmet borde ju finnas att se på i efterhand!

På Kocksgatan fotar med en analog kamera såklart! Inga nyheter är mycket bra nyheter!  :)

Ha en bra måndag!

/Bengan

 

 

Inlagt 2013-11-11 08:04 | Läst 2380 ggr. | Permalink
Ja, vi får väl se vad som blir av detta.
Själv är jag ju så oerhört provocerande att jag tycker att när jag vill säga något, så gör jag det med rösten. Med mina bilder vill jag återge en bit av verkligheten på ett snyggt och prydligt sätt. Jag antar att det är en skada från den tiden jag var verksam som yrkesfotograf - att vägra mer eller mindre dunkla syftningar i mina bilder.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg