Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2085 / The train to Domodossola! (Mera upphittade kalenderhinder!)

 

Hittar fler bilder från höstvandringen i Schweiz för några år sedan, bla bilder från en tågresa mellan Locarno och Domodossola! Vi startade vår tur tidigt på stationen Ponte Brolla med en espresso innan tåget kom till stationen! Vad annars?  :)

 

 

Det är en vacker tågresa, och från vissa stationer kan man direkt från perrongen fortsätta via en linbana upp på nå'n topp! Ni ser linbanestation i bakgrunden.

 

Den här tågresan e litet speciell, tåget går högt hela tiden, klättrar på bergssidor med utsikt nedåt mot små byar, och uppåt mot alptoppar! Litet killigt i magen e det ibland, men just här blir fallet inte så högt om tåget skulle trilla av spåret! ;)

 



Och billjettköp e enkelt! Med riktiga pengar om man så ville!

 



De här tågen påminner nog om Tvärbanan i Stockholm, om man tittar utvändigt i alla fall! Fast kanske inte på stationsväggarna...

 

Fast det finns nog skillnader, tågen verkar gå i tid, är mycket rena invändigt och har en ambulerande serveringsvagn med kaffe, smörgåsar, juice, the och en del annat, och så finns det en toalett på tåget och talvolymen e låg. Så likheten kanske ändå inte e så stor om jag tänker efter...

 

Vi klev alltså på i Ponte Brolla i Schweiz och åkte till Domodossola i Italien och åt en pizza! Nåja, vi gick runt litet i Domodossola också, de fanns en del att titta på och fota och flera fik! Å se'n åkte vi tillbaka till Schweiz på eftermiddagen. Det här e en lagom dagstur! Ett evenemangstips om ni är i närheten av Domodossola eller Locarno!

 

Locarno..  (Tror jag..)

 

Locarno vet jag!

Å arbetet med att hitta bilder till kalendern fortsätter trots alla problem! Man får inte ge upp så lätt!

/Bengan

 

Några länkar bifogas!
http://en.wikipedia.org/wiki/Domodossola_railway_station

http://en.wikipedia.org/wiki/Domodossola%E2%80%93Locarno_railway

 

 

Inlagt 2013-11-10 18:57 | Läst 1812 ggr. | Permalink
Det där lät som en utflykt i min smak.
Tackar för den berättelsen.
Pa
Härlig utflykt och kul att se bilderna
Nu blev jag sugen på att resa. Speciellt med tåg.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg