Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2083 / Fotoböcker, kalendrar och en del annat för eftervärlden! Om Lofoten bla! ;)

 

Utsikt mot Måkläppen, Falsterbo

Vi äter middag med våra grannar då och då! Idag va vi hos grannen. Nästa gång e det vår tur att bjuda på middag. Och det här är mycket trevligt! Vi var denna gång nio personer, och många intressanta samtalsämnen avhandlades!

Mannen i familjen fotar också, så det blir även snack om foto. Och om resor och om allt möjligt. Det e bra att samtala under en måltid eller middag, kanske man skall säga, för själva ätandet kan då ta flera timmar! Man skall inte slänga i sig maten, de e det jag också vill säga! :)

 

Folkungagatan, Stockholm

Och vi va ju på Lofoten för några år sedan och nu hade grannen med familj varit på Lofoten i år och familjen hade också gjort en fin fotobok om resan! Måste nog säga, att jag tycker det va större behållning att titta i en fotobok än att se en massa bilder via internet!
Dom hade även gjort en kalender, men om ett annat ämne!

Så nu känner jag press att i alla fall göra en kalender...
För det va väldigt lätt, sa dom! ;)

Jag har talat om det här förut om bilder och hur man skall föra sina bilder vidare till släkt och vänner! Då e nog en bok eller kalender ganska bra, istället för en en hårdisk som man inte vet vad dom gör av se'n.... :)

 

Early morning in Gnesta

Ha en fortsatt fin lördagskväll!
/Bengan


Ps. Bilder i skokartonger e nog också ganska Ok,
bara man noterar namn på personerna och datum på bilderna..  ;)

 

Inlagt 2013-11-09 22:51 | Läst 2133 ggr. | Permalink
Det är fantastiskt vilket uppsving fotot fått när det blev digitalt. Folk som aldrig hållt i en kamera fotar som aldrig förr. Självklart blir det mycket fotoprat när man träffas. Mina barn gjorde en fotobok till mig med mina bilder när jag fyllde år 61, 62 eller 63 minns inte. Överraskande bra blev det i alla fall. Så det är ett fint sätt att visa bilder eller själv studera vilka mästerverk man gjort. Det måste vara en gammal skokartong du har, jag får alltid en plastpåse när jag köper skor.
Sten
Fotoböcker är bra! Man behöver inte sätta på datorn och man kan sitta bekvämt när man ser i dem. Och man kan titta tillsammans med någon.
Tänk - jag gjorde fotoböcker redan för 40 år sedan! Det vill säga fotoalbum med svarta syrafria kartongblad och mellanblad i pergamyntpapper. Snygga och prydliga än i dag. Bara att bläddra i och kolla in utan någon apparatur. Då det handlar om väl framställda silverkopior i svartvitt, kommer även barnbarnen och deras barn att kunna bläddra och kolla in.
Det är ju jätte bra förslag till att kunna föra sina bilder vidare till familjen. Som du säger- hårddiskar vet man ju aldrig hur det blir med. Fina bilder har du i din blogg, kanske det går att samla ihop bilder med text som något att föra vidare oxå.

//Johanna



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg